Avioane RAF vor trece pe deasupra casei lui Tom Moore în ziua în care veteranul devenit faimos pentru gestul său va împlini 100 de ani

Data publicării:
sir tom moore cu ochelari si uniforma cu medalii in piept
„Captain Tom” a devenit simbolul luptei împotriva coronavirusului în Marea Britanie și a fost făcut cavaler de regină. Foto: Twitter

Aniversarea de 100 de ani a veteranului britanic Tom Moore, care a adunat peste 29 de milioane de lire sterline pentru sistemul medical făcând ture de grădină cu cadrul metalic, va fi marcată de o trecere a forțelor aeriene britanice pe deasupra casei unde locuiește, informează BBC.

Tom Moore va împlini 100 de ani joi și zborul RAF vine ca o surpriză, după ce Departamentul de Transport a blocat anterior planul unei companii care restaurează avioane Spitfire de a survola casa veteranului cu ocazia aniversării sale, considerând gestul neesențial.

Secretarul pentru Transporturi, Grant Shapps, a scris pe Twitter că salutul aerian efectuat de RAF "urma să fie o surpriză".

Ministerul Apărării a spus că zborul forțelor aeriene "va sărbători ziua de naștere a Căpitanului Tom și va marca reușita sa uimitoare". Autoritățile au îndemnat oamenii "să urmeze exemplul de disciplină lansat de Tom Moore și să nu se adune pentru a urmări zborul avioanelor armatei".

Între timp, școala urmată de nepotul lui Tom Moore a fost inundată de felicitări pentru aniversarea veteranului care împlinește 100 de ani, după ce poșta a fost copleșită de numărul plicurilor. Peste 125.000 de oameni i-au trimis mesaje lui Tom Moore, printre aceștia aflându-se și Ducele și Ducesa de Cambridge sau fotbalistul Harry Kane.

Veteranul a fost onorat deja cu o marcă poștală specială. Toată corespondența trimisă până vineri va fi marcată cu mesajul „La mulți ani căpitanului Thomas Moore, eroul care a strâns fonduri pentru NHS, 30 aprilie 2020.” Reprezentanții Royal Mail spun că au fost „onorați” să emită marca poștală.

Veteranul a adunat banii mergând în jurul casei sale. Tom Moore, care se deplasează cu ajutorul unui cadru premergător, a făcut 200 de ture de grădină. Obiectivul său inițial era să strângă 1.000 de lire sterline, dar a adunat aproape 29 de milioane de lire sterline, intrând astfel în Cartea Recordurilor.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri