Avionul lui Prigojin nu a avut nicio problemă și a arătat normal pe radar până în ultimele 30 de secunde

Data actualizării: Data publicării:
Avionul lui Prigojin surprins în picaj vertical
Avionul lui Prigojin nu a avut nicio problemă până în ultimele 30 de secunde, spun urmăritorii de trafic independenți. Foto: Profimedia Images

Avionul în care se afla Evgheni Prigojin, miercuri, și în care se presupune că a murit, nu a arătat niciun semn că ar avea probleme până în ultimele 30 de secunde, când a început să coboare accelerat, conform informațiilor Flightradar24, citate de Reuters.

Rosaviatsia, agenția de aviație a Rusiei a transmis că Prigojin se afla la bordul aeronavei prăbușite. Avionul călătorea de la Moscova la Sankt Petersburg când s-a prăbușit în apropiere de satul Kujenkino, în regiunea Tver, conform autorităților ruse.

La ora 15:19 GMT, aeronava a luat o „poziție descendentă verticală bruscă”, a spus Ian Petcenik de la Flightradar24. Pe parcursul următoarelor 30 de secunde, avionul a coborât în viteză aproape 2.500 de metri de la altitudinea obișnuită de zbor.

„Orice s-ar fi întâmplat, s-a întâmplat foarte repede. E posibil să fi avut loc o luptă în avion, însă până la căderea dramatică, nu a existat niciun indiciu că ar fi fost ceva în neregulă cu avionul”, a declarat Petcenik. În imaginile video se vede cum aeronava are o poziție aproape complet verticală în timp ce coboară în viteză spre sol, în spatele său fiind o perdea de fum și vapori.

Producătorul brazilian de avioane Embraer SA, care fabricase aeronava, a transmis că nu a mai oferit niciun serviciu sau sprijin tehnic pentru acest aparat de zbor în ultimii ani. Compania a precizat că s-a conformat sancțiunilor occidentale impuse împotriva Rusiei.

Avionul de lux a fost indentificat de Flightradar 24 cu același număr de înregistrare pe care îl avea și aeronava care l-a dus pe Prigojin din Rusia în Belarus, după insurecția întreruptă din iunie.

De asemenea, a precizat că avionul a urcat și coborât de mai multe ori pe parcursul a 30 de secunde înainte de a intra în ultima sa cădere.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri