Belarus interzice accesul într-o regiune de la granița cu Rusia și Ucraina, fără a oferi explicații

Data actualizării: Data publicării:
Trupe rusești în regiunea Gomel din Belarus.
Trupe rusești în regiunea Gomel din Belarus. Foto: Profimedia

Autoritățile din Belarus au emis miercuri o hotărâre care restricționează temporar accesul în mai multe părți din regiunea Gomel, care se învecinează cu Ucraina și Rusia, relatează Reuters.

Guvernul a anunțat că „va restricționa temporar intrarea, șederea temporară și circulația în zona de frontieră din districtele Loevski, Braginski și Khoiniki din regiunea Gomel”, potrivit unui comunicat de presă.

Forțele ruse au folosit Belarusul ca rampă de lansare pentru atacul lor eșuat asupra capitalei ucrainene Kiev, în februarie, iar activitatea militară rusă și belarusă a crescut în ultimele luni.

Guvernul nu a precizat cât va dura restricția, dar a spus că aceasta nu se aplică oficialiilor, angajaților și locuitorilor acelor zone.

Belarus a început să organizeze ceea ce a numit exerciții antisabotaj în regiunea Gomel pe 11 octombrie. Militarii ruși au sosit în Belarus patru zile mai târziu, pentru a se alătura unei grupări regionale înființate de țara vecină.

Președintele rus Vladimir Putin a făcut luni o vizită Belarus, prima din 2019, stârnind temeri la Kiev că intenționează să facă presiuni asupra fostul aliat sovietic pentru a deschide un nou front de invazie împotriva Ucrainei.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri