Berlusconi, la o discuție într-un bar: Mi-e puțin frică de Meloni. Salvini nu se pricepe, eu voi fi șeful guvernului

Data publicării:
Italian Political Parties (Forza Italia, Fratelli D'Italia, Lega And Moderati), Campaigning For The 2022 General Election, Roma, Italy - 22 Sep 2022
Matteo Salvini, Silvio Berlusconi și Giorgia Meloni. Sursa foto: Profimedia Images

Silvio Berlusconi a reușit să provoace un scandal în sânul coaliției de extremă dreapta chiar în ziua alegerilor, în care se așteaptă ca extremiștii să câștige formarea guvernului. Berlusconi a avut o discuție într-un bar din Milano cu câțiva membri de partid, cărora le-a spus că Matteo Salvini nu poate fi șeful guvernului, pentru că nu are experiență, și că îi este „un pic frică” de Georgia Meloni, cea care, cel mai probabil, va deveni prim-ministrul Italiei. 

„Un lucru de care sunt destul de sigur este că vreau mai multe voturi de la Liga (partidul lui Salvini- n.n.). Ne înțelegem foarte bine cu Liga pentru că am întreținut o prietenie fructuoasă cu Matteo Salvini, care este un om de isparvă. El nu are experiență deci voi fi șeful guvernului”, a spus Berlusconi, citat de Corriere della Sera.

El a fost întrebat de cei din bar dacă îi este frică de Giorgia Meloni, șefa partidului de exetremă dreapta care se prefigurează drept câștigător al alegerilor și care va fi, cel mai probabil, prima femeie prim-ministru al Italiei. ”Imi este un pic”, a răspuns fostul premier italian. 

La scurt timp după dezvăluirea acestor declarații, secretarul Ligii i-a răspuns fostului premier: „Orice ar spune”, a scris Salvini pe Twitter, „întotdeauna îl voi iubi pe Silvio Berlusconi”.

Editor : Adriana Duțulescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri