Biden a vorbit cu familiile americanilor dispăruți din Israel și le-a promis că SUA vor face tot ce e posibil pentru a-i aduce înapoi

Data publicării:
biden
Președintele american Joe Biden. Foto: Profimedia Images

Președintele Joe Biden a discutat vineri cu familiile americanilor care sunt în continuare dați dispăruți în Israel, după ce a promis că va vorbi cu membrii familiilor celor care sunt ținuți ostatici de Hamas, transmite CNN.

În timpul unui discurs ținut vineri după-amiază în Philadelphia, Biden a relatat conversația.

„Ei trec prin agonie fără să știe care este situația fiilor, fiicelor, soților, soțiilor, copiilor lor”, a spus el. „Știți, este sfâșietor. I-am asigurat de angajamentul meu personal de a face tot ce este posibil, tot ce este posibil” pentru a asigura întoarcerea americanilor.

Coordonatorul Consiliului de Securitate Națională pentru comunicare strategică, John Kirby, a declarat reporterilor că Biden „a transmis direct acestor familii că s-a rugat pentru ele iar noi le-am spus că guvernul Statelor Unite face tot ce este posibil pentru a-i localiza și a-i aduce acasă pe cei dragi lor”.

Convorbirea a fost condusă de trimisul prezidențial special pentru problemele ostaticilor, Roger Carstens, a precizat Kirby.

„Mai mulți membri ai familiilor au împărtășit informații despre cei dragi - povești și experiențe personale prin care au trecut în timp ce îndură această încercare, sincer, inimaginabilă”, a spus Kirby.

Într-un fragment din interviul difuzat vineri în cadrul emisiunii "60 Minutes" de la CBS, Biden a promis că va vorbi cu familiile.

„Cred că trebuie să știe că președintele Statelor Unite ale Americii se preocupă profund de ceea ce se întâmplă. Profund. Trebuie să comunicăm lumii (că) acest lucru este critic. Acesta nu este nici măcar un comportament uman. Este barbarie pură”, a declarat Biden pentru Scott Pelley de la CBS, într-un fragment din interviul "60 Minutes", difuzat vineri dimineață.

El a adăugat: „Vom face tot ce ne stă în putință pentru a-i aduce acasă, dacă îi putem găsi”.

14 americani sunt în continuare dați dispăruți, iar Casa Albă crede că unii sunt ținuți ostatici de Hamas în urma atacurilor din acest weekend, a declarat Kirby.

SUA se află în „comunicare directă” cu omologii israelieni și cu familiile, a declarat Kirby pentru CNN, vineri dimineață.

„Familiile au fost o bună sursă de informații, deoarece unele dintre ele, știți, au văzut cum a fost răpit cel drag sau știu că au văzut imagini cu cel drag când a fost răpit. Așa că au fost și ele o sursă semnificativă și importantă de informații”, a declarat Kirby vineri.

Dar, a adăugat el, „nu avem suficiente informații pentru a dezvolta opțiuni politice specifice într-un fel sau altul”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri