Biden îl acuză pe Putin de moartea lui Navalnîi: „Fără nicio îndoială el e responsabil”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden face declaratii despre moartea lui navalnii
Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este „scandalizat”. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele rus Vladimir Putin este responsabil de moartea opozantului Aleksei Navalnîi în închisoare, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, potrivit BBC.

Potrivit liderului de la Casa Albă, nu există motive să se creadă că relatările privind moartea lui Navalnîi nu sunt adevărate.

Biden a mai spus că nu este surprins de anunţul privind decesul opozantului rus, precizând însă că este „scandalizat”.

Președintele SUA a adăugat că acesta este momentul pentru o „mai mare unitate” între aliații NATO pentru a se opune lui Vladimir Putin, în ciuda „încercărilor disperate ale președintelui rus de a elimina orice opoziție”.

De asemenea, președintele american a transmis condoleanțe apropiaților lui Navalnîi și familiei sale.

„Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”

„Dumnezeu să-l binecuvânteze pe Aleksei Navalnîi, curajul său nu va fi uitat”, a adăugat el.

Biden a mai explicat că Navalnîi a rezistat cu curaj violenței regimului lui Putin, pentru care a fost încarcerat, otrăvit, și nimic din toate acestea nu l-a oprit.

El a mai lăudat curajul lui Navalnîi, spunând că ar fi putut trăi în străinătate în exil după ce a fost otrăvit în 2020, dar nu a făcut-o.

„Era ceva ce Putin nu e. Era curajos, dedicat și credea că o Rusie pentru toată lumea este o Rusie pentru care merită să lupți. Fără nicio îndoială Putin este responsabil pentru moartea lui Navalnîi”, a mai declarat Joe Biden.

Aleksei Navalnîi a murit într-o închisoare din Siberia

Liderul încarcerat al opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi a murit, a anunțat penitenciarul în care era închis disidentul rus, vineri.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, Serviciul Penitenciar Federal al regiunii Iamalo-Neneția a scris că Navalnîi „s-a simțit rău” după o plimbare, vineri, și „aproape imediat și-a pierdut cunoștința”.

Dmitri Peskov a anunțat că Vladimir Putin a fost informat de moartea opozantului.

Aleksei Navalnîi avea doar 47 de ani.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri