BILD: Noul plan de război al Rusiei până în 2026. Care sunt regiunile pe care Putin vrea să le cucerească

Data publicării:
putin se uita la o harta
Planurile lui Putin pentru războiul din Ucraina. Foto: Profimedia Images

Rusia intenționează să continue războiul până cel puțin în 2026 și vrea să captureze zone semnificative din regiunile Zaporojie, Harkov și Dnepropetrovsk, scrie cotidianul german Bild, care citează surse din serviciile germane de informații.

Rusia elaborează un nou plan de război pe termen mediu, care urmărește extinderea operațiunilor de luptă în Ucraina pentru încă 36 de luni și capturarea unor orașe importante, scrie Bild, care citează surse din serviciile de informații.

Potrivit surselor citate, obiectivele strategice ale Rusiei până la sfârșitul anului 2024 includ ocuparea completă a regiunilor Donețk și Lugansk ale Ucrainei și a unor părți din Oblastul Harkov, extinzându-se până la râul Oskil.

Forțele ruse intenționează apoi să cucerească părți semnificative din regiunile Zaporojie, Dnepropetrovsk și Harkov până la sfârșitul anului 2026, inclusiv orașele strategice Harkov, Dnipro și Zaporojie.

Rapoartele serviciilor secrete germane arată că nu există planuri imediate pentru atacuri ale Rusiei în direcțiile Herson sau Odesa.

Kremlinul aspiră să controleze teritoriile de pe malul stâng al râului Nipro, poziționând râul ca un nou front în conflict.

Armata Rusiei este dispusă să suporte victime de până la 100.000 de militari pe an.

Raportul adaugă că Moscova se bazează pe scăderea sprijinului occidental pentru Ucraina și vorbește despre „negocieri de pace” fără intenții serioase în acest sens. Potrivit raportului serviciilor secrete germane, Kremlinul nu are intenții pentru un armistițiu.

Planurile Rusiei pentru războiul din Ucraina:

  • Până la sfârșitul anului 2024 - stabilirea controlului total asupra regiunilor Donețk și Lugansk și expansiunea până la râul Oskil din regiunea Harkov.
  • Până la sfârșitul anului 2026 - avans spre vest până la Nipru, cucerind o parte semnificativă a regiunilor Zaporojie, Dnepropetrovsk și Harkov, inclusiv orașele Harkov, Dnipro și Zaporojie.
  • Pe frontul din Herson este planificat să mențină apărarea de-a lungul Niprului fără a ataca malul drept al Hersonului sau al Odesei.
harta bild
Planurile Rusiei pentru războiul din Ucraina. Sursa: BILD

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri