Video Blinken şi Kuleba s-au dus să mănânce la un McDonald's din Kiev şi au făcut glume despre mahmureală

Data actualizării: Data publicării:
Blinken si Kuleba
McDonald's a început să-şi redeschidă unele dintre restaurantele sale din Ucraina în august 2022, după ce lanţul de fast-food se retrăsese iniţial şi din Ucraina, din cauza faptului că economia ucraineană fusese grav afectată de război. FOTO: Profimedia Images

Aflat într-o vizită pentru a consolida sprijinul SUA pentru Ucraina, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, s-a oprit miercuri la un McDonald's din Kiev împreună cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, iar cei doi diplomaţi au făcut, în prezenţa reporterilor, glume despre mahmureală. Antony Blinken a mâncat o porție de cartofi prăjiți, iar Dmitro Kuleba și-a comandat o plăcintă cu vișine, transmite news.ro.

Secretarul de stat american sosise ceva mai devreme în capitala ucraineană într-o vizită neaşteptată, a patra de când Moscova a invadat Ucraina.

"Cred că vreau nişte cartofi prăjiţi", a spus Blinken, aşezat la masă la un McDonald's împreună cu Dmitri Kuleba.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Secretarul de stat american a mâncat cartofi prăjiţi, în timp ce şeful diplomaţiei ucrainene şi-a luat o plăcintă cu vişine.

Kuleba i-a mulţumit lui Blinken pentru că "a ajutat McDonald's să revină" în Ucraina, după ce mai multe firme occidentale au plecat, în urma invaziei pe scară largă a Rusiei de anul trecut. "Chiar vreau să vă mulţumesc pentru că i-aţi ajutat să se întoarcă", a spus el.

Cea mai bună soluție pentru mahmureală este McDonald's

"Când eram student, cea mai bună soluție pentru mahmureală era de fapt să merg la McDonald's", i-a mărturisit Kuleba, în timp ce îşi mânca plăcinta. Blinken a chicotit, spunând că este sigur că s-a întâmplat "rar".

"Foarte rar, bineînţeles", a răspus Kuleba. "Dar m-aş duce la McDonald's şi aş cumpăra un cheeseburger dublu, o Coca-Cola mare, iar acesta ar fi micul meu dejun pentru mahmureală", a continuat ministrul ucrainean de Externe.

"Mie nu mi s-a întâmplat niciodată", a răspuns Blinken zâmbind, în timp ce îşi mânca porţia de cartofi prăjiţi.

McDonald's a plecat din Rusia în 2022

McDonald's şi-a întrerupt operaţiunile în toate cele 850 de locaţii din Rusia în martie 2022, la scurt timp după invazia la scară largă a Ucrainei.

În schimb, McDonald's a început să-şi redeschidă unele dintre restaurantele sale din Ucraina în august 2022, după ce lanţul de fast-food se retrăsese iniţial şi din Ucraina, din cauza faptului că economia ucraineană fusese grav afectată de război. Kuleba i-a atribuit lui Blinken meritul că a ajutat la redeschiderea afacerii occidentale în Ucraina.

Blinken a aterizat în capitala ucraineană miercuri, la câteva ore după ce Rusia a lansat primul său atac cu rachete într-o săptămână împotriva Kievului. Toate rachetele au fost însă doborâte de apărarea antiaeriană ucraineanaă. Pe de altă parte, o rachetă a lovit miercuri o piaţă în aer liber din oraşul Kostiantinivka din estul Ucrainei, ucigând 17 oameni şi rănind câteva zeci. Acest atac a avut loc în timp ce Blinken se afla deja la Kiev.

Este de aşteaptat ca Statele Unite să anunţe o finanţare de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, în timp ce preşedintele Joe Biden a făcut presiuni pentru un ajutor militar şi umanitar de peste 20 de miliarde de dolari pentru această ţară, dar rămâne neclar cât din această sumă va fi aprobată de Congres.

Marcând a patra sa vizită în Ucraina de la începutul invaziei ruseşti, în februarie 2022, Blinken s-a întâlnit miercuri cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu premierul Denîs Şmîhal, dar şi cu personalul Ambasadei SUA la Kiev.

Este însă pentru prima dată de la începutul războiului când sercretarul american de stat înnoptează la Kiev.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri