„Boom sonic” la Washington. Avioane F-16 trimise să urmărească o aeronavă care nu răspundea. Ulterior, aceasta s-a prăbușit

Data publicării:
USAF F-16 Fighting Falcon
Avioanele de luptă americane F-16 au provocat duminică un boom sonic în regiunea Washington. Foto: Profimedia Images

Avioanele de luptă americane F-16 au provocat duminică un „boom sonic” în regiunea Washington, în timp ce se grăbeau să ajungă la o aeronavă care nu răspundea, au declarat oficialii americani. Un oficial american a declarat pentru CNN că avioanele F-16 nu au doborât aeronava și că este tipic ca Administrația Federală a Aviației să apeleze la avioane dacă cineva zboară nesigur. Ulterior, avionul de mici diminesiuni s-a prăbușit în Virginia.

Niciun supraviețuitor nu a fost găsit la locul prăbușirii unui avion al cărui pilot nu a răspuns în timp ce zbura în apropierea zonei Washington, duminică, ceea ce a determinat avioanele militare de luptă să încerce să intercepteze aeronava înainte ca aceasta să se prăbușească, spun autoritățile.

Avioanele de luptă americane F-16 au provocat duminică un boom sonic în regiunea Washington, DC, în timp ce se grăbeau să ajungă la aeronava care nu răspundea, au declarat oficialii americani.

Un oficial american a spus că avioanele F-16 nu au doborât aeronava și că este normal ca Administrația Federală a Aviației să apeleze la avioane dacă cineva zboară nesigur.

Pilotul aeronavei civile nu a răspuns în timp ce avioanele de luptă F-16 au încercat să ia contact cu acesta, potrivit unui comunicat de presă.

Avioanele F-16 au fost „autorizate să zboare la viteze supersonice”, ceea ce a dus la boom-ul sonic auzit în zona Washington, DC.

Aeronava civilă, un Cessna 560 Citation V, a fost interceptată de avioanele NORAD în jurul orei 15:20 și, în cele din urmă, s-a prăbușit lângă Pădurea Națională George Washington din Virginia.

„Pilotul nu a răspuns, iar Cessna s-a prăbușit ulterior în apropiere de Pădurea Națională George Washington, Virginia”, se arată în comunicat. „NORAD a încercat să stabilească contactul cu pilotul până când aeronava s-a prăbușit.”

Patru persoane se aflau la bordul aeronavei, care și-a depășit destinația planificată înainte de a se prăbuși, au spus surse familiare cu ancheta.

Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor a declarat pe Twitter că investighează accidentul. Agenția a spus că va ajunge luni la fața locului și va începe „procesul de documentare și de examinare a aeronavei”.

Avionul privat care s-a prăbușit a fost înregistrat la Encore Motors din Melbourne, Florida, conform înregistrărilor FAA.

Boom sonic auzit în toată regiunea

Aeronava militară a provocat un boom sonic auzit în regiunea metropolitană Washington, DC.

„Suntem la curent cu rapoartele din partea comunităților din Regiunea Capitalei Naționale cu privire la un „boom” puternic în această după-amiază”, au anunțat autoritățile pe Twitter.

Nu există nicio amenințare în acest moment, au mai precizat acestea.

Aeronava Cessna a decolat de pe aeroportul municipal Elizabethton din Elizabethton, Tennessee și se îndrepta către aeroportul Long Island MacArthur din New York.

Aeronava s-a prăbușit într-o zonă muntoasă și „slab populată”.

„Alertă ridicată” la Capitol Hill

Complexul Capitoliului din SUA a fost plasat în stare de „alertă ridicată” atunci când aeronava mică a zburat în apropierea zonei duminică după-amiază, potrivit unui comunicat al Poliției Capitoliului SUA.

„În această după-amiază, oficialii noștri lucrau îndeaproape cu partenerii noștri federali pentru a monitoriza un pilot care nu răspunde, care pilota un avion în apropierea capitalei. Complexul Capitoliului SUA a fost plasat pentru scurt timp în alertă ridicată până când avionul a părăsit zona”, se arată în comunicat.

Serviciul Secret al SUA a spus că nu a existat o amenințare la adresa președintelui Joe Biden după incident. Biden juca golf pe terenul de lângă baza militară Andrews din Maryland.

Incidentul „nu a avut niciun impact asupra Serviciului Secret”, a declarat purtătorul de cuvânt Anthony Guglielmi într-o declarație de presă.

Președintele a fost informat despre incident, potrivit unui oficial de la Casa Albă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri