Boris Johnson: Imigranţii ilegali să rămână şi după Brexit

Data publicării:
boris johnson GettyImages-521552554

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a propus, la o reuniune a Guvernului de la Londra, ca emigranții ilegali cu o ședere de zece ani și care nu au fost depistați de autorități să primească dreptul de a rămâne în Marea Britanie și după Brexit.

boris johnson GettyImages-521552554

 

Johnson, unul dintre cei mai vocali susținători ai ieșirii Marii Britanii din Brexit,   este citat de The Telegraph cu argumentul că rămânerea în Marea Britanie a acestor emigranți ilegali ar genera bani mai mulți la buget, proveniți din creșterea impozitelor pe venit.

Cotidianul citează un membru de rang înalt al cabinetului de la Londra cu afirmația: “Este o nebunie care i-ar înfuria pe britanicii de rând. Boris Johnson rămâne, în privat, unul dintre cei mai pro-imigrație membri ai Cabinetului.”

Nu este prima dată când Boris Johnson vorbește despre permisiunea acordată emigranților ilegali de a rămâne pe teritoriul Marii Britanii. Pe când era primar al Londrei, actualul șef al diplomației britanice a cerut autorităților să le permită imigranților ilegali să primească rezidență, în cazul în care aceștia petrecuseră zece ani în această țară fără să fie detectați de autorități.

 

Publicația citată amintește că premierul britanic Theresa May se numără între cei care nu doresc sporirea numărului de eigranți de pe teritoriul Marii Britanii. Pe vremea când a fost ministru, May era de părere că amnistiile ar reprezenta un mesaj prost din partea autorităților.

Guvernul conservator de la Londra este îngrijorat, potrivit relatărilor din presă, că votul în favoarea ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană nu a stopat valul de emigranți. Astfel, fluxul de emigranți a continuat să fie constant și după Brexit și, potrivit presei engleze, statisticile din ultimul trimestru indică apropierea de un număr record de emigranți.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri