Boris Johnson spune că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie: „Războiul e exemplul perfect de masculinitate toxică”

Data actualizării: Data publicării:
barbat la bustul gol, pe un scaun de pescuit, cu ochelari negri
Vladimir Putin în vacanță, după o sesiune de vânătoare și pescuit. Foto: Profimedia Images

Premierul britanic Boris Johnson este de părere că Vladimir Putin nu ar fi invadat Ucraina dacă era femeie și că războiul este „exemplul perfect de masculinitate toxică”, relatează The Guardian.

Johnson a sugerat, într-un interviu acordat postului german ZDF, că faptul că președintele Rusiei este bărbat a contribuit la declanșarea invaziei în Ucraina.

„Dacă Putin ar fi fost o femeie, ceea ce evident că nu este, dacă ar fi fost, chiar nu cred că s-ar fi angajat într-un război nebun, macho, de invazie și violență, așa cum a făcut-o. Dacă vrei un exemplu perfect de masculinitate toxică, acesta este ceea ce face el în Ucraina”, a spus premierul britanic în interviul care a avut loc la finalul summitului G7, organizat în Germania.

El a făcut comentariile argumentând că „avem nevoie de mai multe femei în poziții de putere”.

Johnson a mai spus că întâlnirea G7 a fost „incredibilă”, pe măsură ce liderii „s-au apropiat din ce în ce mai mult”. „Logica este că da, desigur că toți vor ca războiul să se termine, vor să se termine războiul cu disperare, dar nu există nicio înțelegere disponibilă.”

„Putin nu face o ofertă de înțelegere, Zelenski nu poate face o ofertă de înțelegere”.

Prim-ministrul a spus că Occidentul trebuie să sprijine Kievul în strategia sa militară pentru a ajuta la schimbarea dinamicii conflictului și pentru a-l aduce pe Zelenski „în cea mai bună poziție posibilă înainte de negocieri”.

„Ne dorim cu adevărat să le oferim ucrainenilor rezistență strategică”, a spus el.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri