Budanov avertizează țările din Europa: „Cei care spun că s-au săturat de Ucraina vor vedea când rușii le vor ocupa teritoriile”

Data publicării:
Kirilo Budanov (GUR)
Generalul Kirilo Budanov, șeful serviciului de informații militare al Ucrainei. Foto: Captură video ABC News

Șeful spionajului militar ucrainean, Kirilo Budanov, îi avertizează pe cei care spun că „au obosit” ajutând Ucraina că se vor trezi cu rușii ocupându-le teritoriile. De asemenea, acesta a explicat, într-un interviu pentru Le Monde, de ce a eșuat contraofensiva ucraineană, dar și care sunt problemele cu care se confruntă rușii.

Budanov spune că utilizarea intensivă a dronelor de ambele părți a făcut imposibilă desfășurarea operațiunilor ofensive atât pentru forțele ruse, cât și pentru cele ucrainene. Un alt factor este densitatea câmpurilor de mine.

Șeful serviciului de informații militare spune că Rusia a crescut cantitatea de muniție produsă față de anii precedenți, chiar dacă acestea sunt de o calitate mai proastă.

„Toată lumea credea că Moscova are o armată puternică, dar o economie slabă. S-a dovedit a fi invers. Armata este slabă. Rusia nu moare de foame. În acest ritm, poate rezista destul de mult timp”, a declarat Budanov.

Budanov a subliniat că actualele sancțiuni occidentale sunt insuficiente. El consideră că sancțiunile ar fi trebuit să vizeze sectoarele cheie ale economiei ruse: energia, industria metalelor și sistemul financiar în ansamblu.

Acesta a subliniat nevoia de a primi mai multe muniții și sisteme de artilerie. 

„Cei din străinătate care cred că s-au săturat de Ucraina vor trebui să aibă grijă când rușii vor veni să le ocupe propriile teritorii. Statul agresor Rusia e în război nu numai împotriva Ucrainei. Rusia e în război cu NATO, așa cum a pretins propaganda lor de la bun început”, spune Budanov.

Acesta a comentat și despre debarcarea ucraineană în Crimeea ocupată în 2023: „Unii au spus că este imposibil. Acest lucru dă speranță – mai ales ucraineanilor din peninsulă care trăiesc sub ocupația rusă de 10 ani și mulți dintre ei au început deja să-și piardă speranța”.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri