Casa Albă avertizează că SUA nu vor sprijini operațiuni militare majore al Israelului la Rafah

Data publicării:
John Kirby, consilier pentru securitate națională la Casa Albă
John Kirby, consilier pentru securitate națională la Casa Albă spune că Statele Unite au avertizat Rusia în martie cu privire la un atac terorist care ar putea să vizeze "mari adunări" la Moscova. Foto: Profimedia Images

Casa Albă a transmis, joi, că nu va sprijini niciun plan al Israelului pentru operaţiuni militare majore la Rafah şi a declarat că secretarul de stat Antony Blinken a exprimat clar preocupările SUA cu privire la astfel de operaţiuni, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

Forţele israeliene au bombardat joi zone din oraşul de graniţa de sud, unde se adăposteşte mai mult de jumătate din populaţia din Fâşia Gaza.

„Orice operaţiune militară majoră la Rafah în acest moment, în aceste circumstanţe, cu mai mult de un milion - probabil mai mult de un milion şi jumătate - de palestinieni care caută refugiu şi au căutat refugiu la Rafah fără a lua în considerare siguranţa lor ar fi un dezastru şi nu vom sprijini” o astfel de operaţiune, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby.

Armata israeliană şi-a intensificat joi loviturile împotriva oraşului Rafah, accentuând temerile legate de soarta a peste un milion de palestinieni blocaţi în această localitate din extremitatea sudică a Fâşiei Gaza, în timp ce continuă negocieri pentru un nou armistiţiu, notează AFP.

Ministerul Sănătăţii al Hamas a anunţat joi un nou bilanţ de 27.840 de persoane ucise, în majoritate femei, copii şi adolescenţi, în Fâşia Gaza, dintre care 130 în ultimele 24 de ore, şi de 67.317 răniţi.

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a încheiat joi turneul regional prin noi discuţii cu responsabili israelieni, pledând încă o dată pentru un acord care să permită eliberarea de ostatici deţinuţi de Hamas.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri