Cât a plătit Coreea de Sud pentru cazarea de „regină” a lui Kim Yo Jong, sora dictatorului nord-coreean

Data publicării:
kim

Coreea de Sud a cheltuit 240 de milioane de woni (circa 224.000 de dolari) pentru găzduirea lui Kim Yo Jong, sora liderului de la Phenian Kim Jong-un, și a anturajului ei în decursul celor trei zile de vizită în contextul Jocurilor Olimpice de Iarnă din Pyeongchang.

Banii au fost cheltuiți în cea mai mare parte pe cazare, hrană și transport, pentru cei patru membri ai delegației, plus cei optsprezece angajați din personalul delegației, a declarat un oficial, sub condiția anonimatului, din Ministerul Reunificării de la Seul, transmite CNBC.

Sora lui Kim Jong-un a fost cazată la hotelul de lux Walkerhill, din estul capitalei sud-coreene.

Pe durata vizitei de trei zile, Kim Yo Jong și ceilalți membri ai delegației au călătorit între Seul și locațiile din Pyeongchang unde se desfășoară competițiile olimpice.

Săptămâna trecută, Guvernul Coreei de Sud a aprobat un buget de peste două milioane euro pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de participarea întregii delegaţii Coreei de Nord la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la Pyeongchang.

Factura de 2,86 miliarde de woni (2,13 milioane euro) va servi la plata cheltuielilor de transport, cazare, hrană şi alte cheltuieli ale celor 229 de „pom-pom girls", a unei echipei de taekwondo şi a celor aproximativ 140 de artişti, a precizat Ministerul sud-coreean al Unificării într-un comunicat.

În ceea ce îi priveşte pe cei 22 de sportivi nord-coreeni care participă la JO 2018, factura în cazul lor va fi achitată independent de către Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), conform responsabililor sud-coreeni.

Seulul a făcut toate eforturile pentru a se asigura că vizita nord-coreenilor nu va încălca numeroasele sancţiuni impuse Phenianului din cauza programelor balistice şi nucleare ale Coreei de Nord. Banii vor merge direct în buzunarele profesioniştilor implicaţi, fără să treacă pe la autorităţile nord-coreene.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri