Câte rachete au reușit ucrainenii să intercepteze din cele peste 8.000 lansate de Rusia în cei doi ani de război

Data actualizării: Data publicării:
rest rachetă prăbușită în Kiev
Resturile unei rachete căzute în Kiev. În atacul de pe 25 martie, rușii au bombardat capitala Ucrainei cu rachete de croazieră Kh-101, Kh-555 și Kh-55, lansate de bombardiere strategice Tupolev Tu-195. Foto: Profimedia Images

Ministerul ucrainean al Apărării a anunțat luni că forțele Kievului au doborât peste 2.000 de rachete balistice și de croazieră lansate de Rusia asupra Ucrainei de la începutul invaziei terestre, declanșate pe 24 februarie 2022, și până în prezent. În total, conform estimărilor ucrainene, rușii au lansat peste 8.000 de astfel de rachete în cei doi ani de război.

Două rachete balistice, lansate din Crimeea, au fost doborâte luni deasupra Kievului, conform forțelor aeriene ucrainene, informează Kyiv Independent.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În total, în 2 ani de război, până pe data de 22 februarie 2024, Rusia lansase peste 8.000 de rachete și 4.600 de drone asupra Ucrainei, conform Reuters.

O serie de explozii au zguduit Kievul, luni, după ce rușii au atacat din nou cu rachete capitalei Ucrainei. Cel puțin patru explozii puternice s-au auzit, iar o clădire rezidențială a fost lovită. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că sunt cel puțin cinci răniți.

„Teroriștii ruși au lansat rachete balistice la Kiev. Din păcate, casele dintr-un cartier au fost avariate”, a spus președintele ucrainean într-o postare pe X.

Într-o postare pe rețeaua socială X , ambasadorul Statelor Unite în Ucraina, Bridget Brink, a declarat: „În această dimineață, Rusia atacă Ucraina cu rachete hipersonice. Explozii puternice la Kiev. Ucraina are nevoie de ajutorul nostru acum. Nu există nici un moment de pierdut.” Capitala Ucrainei a fost vizată de un atac susţinut şi săptămâna trecută.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri