Cauza oficială a morții a Reginei Elisabeta a II-a. Ce scrie în certificatul de deces

Data actualizării: Data publicării:
regina elisabeta a IIa
Fotografia cu Regina Elisabeta a II-a pe care Casa Regală britanică a publicat-o în ziua funeraliilor. FOTO: Twitter The Royal Family

National Records of Scotland a dat publicității joi certificatul de deces al Reginei Elisabeta a II-a și, potrivit acestuia, ea a murit de bătrânețe.

În certificat sunt precizate data și ora morții morții - 8 septembrie, 15.10 - și locul - Castelul Balmoral din Scoția, potrivit BBC.

Documentul a fost semnat de fiica ei, Prințesa Anne.

Moartea Reginei a fost înregistrată în Aberdeenshire, pe 16 septembrie, de către grefierul șef al Scoției, Paul Lowe.

În certificatul de deces au fost menționate și numele părinților ei, regele George al VI-lea și Elizabeth Bowes-Lyon.

În seara de 8 septembrie, Palatul Buckingham a transmis un comunicat prin care anunța moartea Reginei Elisabeta a II-a, după 70 de ani de domnie: „Regina a murit în pace în această seară, la Balmoral”. În jurul orei 12:30 în aceeaşi zi în, Palatul a publicat un comunicat care spunea că medicii erau îngrijoraţi de starea de sănătate a reginei şi că aceasta va rămâne sub supraveghere medicală. Decesul ei a fost anunţat în mod oficial la ora 18:30.

Suverana şi-a îndeplinit ultima sarcină oficială cu doar două zile înainte când a numit-o pe Liz Truss în funcţia de premier.

Regina Elisabeta a II-a, care s-a aflat timp de 70 de ani pe tronul Marii Britanii, suferea de la sfârşitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham numise „probleme episodice de mobilitate”, obligând-o să se retragă din aproape toate angajamentele ei publice.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri