Un bărbat a fost prins în timp ce încerca să intre cu forța în grajdurile de la Palatul Buckingham

Data actualizării: Data publicării:
Palatul Buckingham
Palatul Buckingham. Foto: Profimedia Images

Un bărbat a fost arestat în primele ore ale zilei sâmbătă de poliția britanică după ce a încercat să intre forțat în grajdurile Palatului Buckingham din Londra, acolo unde își are reședința oficială regele Charles al III-lea, relatează Reuters.

Ofiţerii de la Palatul Buckingham au fost alertaţi la ora locală 01:25 în legătură cu un bărbat care se căţăra pe zid pentru a pătrunde în clădirea Royal Mews, aflată lângă grădina Palatului Buckingham, potrivit unui comunicat al Scotland Yard.

Conform poliţiei, un tânăr de 25 de ani a fost reţinut în afara grajdurilor regale, instituţie care răspunde de toate aranjamentele de călătorie cu maşina sau cu trăsura ale regelui Charles al Marii Britanii şi ale membrilor Familiei Regale şi care adăposteşte, printre altele, caleaşca Gold State Coach. Bărbatul nu a ajuns în Palatul Buckingham sau în grădinile acestuia, a precizat poliţia.

Conform poliţiei, bărbatul a fost arestat pentru încălcarea unei proprietăţi private şi se află în custodia poliţiei, într-o secţie din Londra.

În ciuda măsurilor de securitate întărite de la Palatul Buckingham, o reşedinţă regală din inima Londrei, precum şi de la Castelul Windsor, situat la vest de capitală, astfel de tentative nu sunt evenimente excepţionale.

Cea mai spectaculoasă tentativă datează din 1982, când un tânăr de 30 de ani, Michael Fagan, a intrat prin efracţie în Palatul Buckingham şi a ajuns în dormitorul reginei, în timp ce aceasta se afla în pat.

În 2021, un bărbat care suferea de probleme mintale a fost văzut căţărându-se pe zidul Royal Mews, şi apoi coborând înapoi pe stradă, la scurt timp după aceea. El a fost arestat rapid, iar asupra sa au fost găsite cocaină şi un cuţit de bucătărie.

Un alt bărbat, Jaswant Singh Chail, este, în prezent, judecat la Londra pentru că în 2021, în ziua de Crăciun, a intrat în Castelul Windsor înarmat cu o arbaletă, cu intenţia de a „omorî regina”, după cum a afirmat la momentul arestării sale. Regina, care a murit anul trecut la vârsta de 96 de ani, se afla în castel, la momentul respectiv.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri