Cazul celor 2 românce din Italia ucise cu brutalitate în aceeași zi, la 200 de metri distanță. Polițiștii au arestat un suspect

Data actualizării: Data publicării:
Polițiștii italieni anchetează uciderea a două românce în Sicilia, Sursa: captură video

Apar informații noi în cazul celor două românce ucise în aceeași zi în Italia. Un tânăr de 23 de ani, și el român, este suspect și a fost reținut de poliție. Cele două femei au fost descoperite moarte într-un orășel din regiunea Sicilia unde locuiau. Una dintre cele două românce avea corpul carbonizat, iar cealaltă a fost înjunghiată de mai multe ori.

Adela Mohanu, corespondentul Digi24 în Italia: Cele două femei erau prietene, aveau 54 și 58 de ani și locuiau foarte aproape una de cealaltă.

Din primele cercetări, Maria și Delia ar fi fost prietene. Una dintre ele locuia în oraș de peste 20 de ani, iar după moartea soțului ei, un contabil originar din Naro, văduva ar fi avut probleme cu banii.

Dan Antonescu, criminolog: Este foarte posibil ca acolo să fie o reglare de conturi, fie o solicitare de taxă de protecție, fie o răzbunare. Este foarte puțin probabil să vorbim despre doi autori distincți. E vorba de 200 de metri de locul unde a fost găsită una dintre victime și locuința celeilalte, care a fost găsită carbonizată. E clar că există o legătură.

Adela Mohanu, corespondentul Digi24 în Italia: Se pare că agresiunea a început în stradă, a existat un apel la numărul de urgență, iar polițiștii au ajuns la fața locului, din păcate prea târziu. Femeia reușise să ajungă în apartament, dar nu și-a putut salva viața.

În localitatea Naro, care are doar 7.000 de locuitori, comunitatea românească este cea mai mare dintre străinii care locuiesc în acest oraș. Sunt peste 300 de oameni de origine română. Dubla tragedie i-a șocat pe locuitori.

Maria Grazia Brandara, primarul din Naro: Noi suntem cu adevărat foarte îndurerați. Și pentru că reprezentanții comunității române din Naro nu sunt puțini și interacționează cu noi, sunt foarte bine integrați, ca alte comunități. Trebuie să spun că ne pare foarte rău, că noi spunem „nu” oricărei forme de violență, pentru că este inadmisibil ce s-a întâmplat - și modul în care s-a întâmplat.

Casa femeii înjunghiate fusese răvășită, iar corpul său are un număr mare de răni prin înjunghiere. Cei care au intrat în casă și au văzut locul crimei vorbesc despre o ferocitate fără precedent. Pe de altă parte, trupul celei de-a doua victime a fost găsit întins pe jos, carbonizat, în fața unei canapele incendiate.

Maria Grazia Brandara, primarul din Naro: Ne folosim de această ocazie ca să transmitem condoleanțele noastre - și o fac și în numele orașului pe care îl reprezint - către poporul român. Pentru că sunt oameni muncitori, care vin aici, interacționează cu noi, iar apoi, când se întâmplă astfel de fapte, este și o parte din noi care suferă. Suferă profund.

În mica localitate siciliană au ajuns și adjuncții procuraturii din provincia Agrigento și șeful carabinierilor din provincie, pentru a ancheta ceea ce se conturează să fie o dublă crimă. Au fost duse la laborator mai multe obiecte din casele victimelor, în special haine și încălțăminte.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri