Ce spune spionajul militar ucrainean despre explozia de pe Podul lui Putin: Nu comentăm, dar Budanov spunea că e o construcție inutilă

Data publicării:
Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov este intervievat de USA Today pe 22 iunie 2022.
Şeful serviciilor de informaţii militare ucrainene, Kirilo Budanov. Foto: Profimedia Images

Serviciul de informații al armatei ucrainene a refuzat să comenteze despre exploziile care au avut loc pe podul Kerci, însă purtătorul de cuvânt al instituției a făcut trimitere la o declarație a șefului spionajului ucrainean, care spunea că „podul lui Putin” este oricum o „construcție inutilă”.

Declarația purtătorului de cuvânt este în acord cu pozițiile exprimate de serviciul de informații al apărării în astfel de situații, în care nu confirmă, dar nici nu infirmă explicit implicarea.

„Nu comentăm. Pot fi citate însă cuvintele șefului Serviciului de Informații al Apărării, Kirilo Budanov, potrivit căruia podul din Crimeea este o construcție inutilă”, a declarat Andrii Iusov, purtătorul de cuvânt al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării din Ucraina, despre exploziile de pe podul Kerci, scrie Kyiv Post, preluând Suspilne.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Podul Kerci, care leagă Crimeea de Rusia peste strâmtoarea Kerci, a fost avariat de o explozie în cursul nopții de duminică spre luni. Două persoane au murit și una a fost rănită.

Atacul a fost „o operațiune specială a forțelor navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei și a Serviciului de Securitate al Ucrainei”, au declarat surse din Serviciul de Securitate al Ucrainei, citate de BBC.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri