"Cea mai îngrozitoare noapte". Familiile ostaticilor israelieni cer explicații guvernului după bombardamentele intense din Gaza

Data publicării:
O femeie în negru face o poză cu telefonul zidului pe care sunt puse afișele cu ostaticii luați de Hamas în Gaza
Fotografiile ostaticilor luați de Hamas, pe un zid, în Israel. Foto: Profimedia Images.

Familiile ostaticilor, în mare parte israelieni, ţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza şi-au exprimat sâmbătă "îngrijorarea" şi au cerut explicaţii guvernului după operaţiunile militare intense în teritoriul palestinian, informează France Presse.

Familiile ostaticilor reținuți în Gaza spun că au petrecut o noapte de "îngrijorare maximă", în timp ce Israelul a intensificat bombardamentele în Fâșia Gaza.

"Noaptea aceasta a fost cea mai groaznică dintre toate nopțile. A fost o noapte lungă în care nu am dormit, pe fondul operațiunii majore a IDF din Fâșia Gaza și al incertitudinii absolute cu privire la soarta ostaticilor ținuți acolo", se arată într-un comunicat al asociaţiei care reuneşte familiile celor peste 220 de ostatici răpiţi de Hamas la 7 octombrie.

Familiile ostaticilor spun că operațiunea la sol pune în pericol viața acestora.

"Familiile sunt îngrijorate de soarta celor dragi şi aşteaptă explicaţii. Fiecare minut pare o eternitate. Cerem ca ministrul apărării Yoav Gallant şi membrii cabinetului de război să se întâlnească cu noi în această dimineaţă" după "o noapte de imensă angoasă", potrivit comunicatului asociației.  

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri