Șoigu le-a cerut cecenilor lui Kadîrov să nu tragă în mercenarii lui Prigojin, la Rostov-pe-Don

Data actualizării: Data publicării:
tanc wagner urcat poe platforma la rostov pe don, mercenari supravegheaza
Orașul Rostov-pe-Don a fost ocupat de mercenarii Wagner într-o singură zi. Foto: Profimedia

Membrii unității speciale Ahmat, luptătorii ceceni trimiși de Ramzan Kadîrov în sprijinul armatei lui Putin, s-au aflat la doar câteva sute de metri de mercenarii Wagner care au ocupat sâmbătă orașul rusesc Rostov-pe-Don, a declarat Apti Alaudinov, comandantul unității Ahmat. El spune că Ministerul apărării de la Moscova le-a cerut să nu se implice în lupte cu mercenarii lui Prigojin.

„Câteva dintre echipele noastre erau staționate la doar 500-700 de metri de luptătorii Wagner”, a declarat Apti Alaudinov pentru postul tv Rusia-1, potrivit agenției TASS.

„De fapt, eram pregătiți pentru orice rezultat”, a adăugat Alaudinov.

Potrivit acestuia, conducerea ministerului rus al apărării a avertizat soldații să evite implicarea în lupte.

În seara zilei de 23 iunie, pe canalul Telegram al fondatorului companiei Wagner, Evgheni Prigojin, au fost postate mai multe înregistrări audio. Într-una dintre ele, Prigojin a pretins că unitățile sale au fost atacate, atribuind aceste atacuri forțelor ruse.

Ministerul Apărării ruse a respins acuzațiile referitoare la un atac asupra „lagărelor din spate” ale grupării Wagner, considerându-le false. Unitățile Wagner care l-au susținut pe Prigojin s-au îndreptat apoi către Rostov-pe-Don și spre Moscova. Serviciul Federal de Securitate (FSB) a inițiat o anchetă penală în legătură cu apelurile la revoltă înarmată, pe care ulterior a închis-o.

Președintele rus Vladimir Putin, într-un discurs televizat adresat națiunii sâmbătă, a descris acțiunile grupului Wagner ca trădare. Ulterior, liderul bielorus Aleksandr Lukașenko, în coordonare cu Putin, a purtat discuții cu Prigojin, ceea ce a determinat PMC să-și întoarcă unitățile și să se întoarcă în taberele de teren.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri