Cel puțin 12 oameni au murit după ce au băut alcool de contrabandă, în Indonezia

Data publicării:
sticle cu alcool
Victimele cumpăraseră alcool de contrabandă pentru a fi consumat la o nuntă. FOTO: Shutterstock

Cel puțin 12 indonezieni au murit şi alți patru se află în stare critică după ce au consumat alcool de contrabandă, au anunţat luni autorităţile, care au anunţat şi arestarea unui suspect, informează AFP, citată de Agerpres.

Optsprezece pacienţi, victime ale unei „intoxicaţii cu alcool”, au fost internaţi sâmbătă la spitalul general public din districtul Subang, în provincia Java de Vest, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Wawan Gunawan.

„Cinci persoane se află sub observaţie, iar 11 au murit la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că victimele au vârste cuprinse între 16 şi 45 de ani.

O altă victimă a fost declarată moartă la sosirea la spital, a adăugat Wawan Gunawan. Patru pacienţi se aflau în stare critică, iar al cincilea, în curs de recuperare, a precizat purtătorul de cuvânt.

Victimele cumpăraseră alcool de contrabandă pentru a fi consumat la o nuntă

Victimele cumpăraseră alcool de contrabandă pentru a fi consumat sâmbătă la o nuntă, a precizat poliţia.

Forţele de ordine au arestat un suspect în legătură cu acest caz, a indicat şeful poliţiei din Subang Ariek, Indra Sentanu.

Potrivit presei, o a 13-a victimă ar fi murit după ce familia sa a cerut să fie externată din spital.

Majoritatea indonezienilor practică o formă moderată de islam, iar alcoolul este disponibil în comerţ în marile oraşe, dar din cauza taxelor ridicate, sticlele sunt scumpe, iar mulţi se orientează către băuturi alcoolice fabricate ilegal şi potenţial periculoase.

În 2018, peste 60 de indonezieni au murit după ce au consumat alcool produs artizanal. Poliţia a arestat mai multe persoane, printre care una care amestecase în băutura sa repelent pentru ţânţari, alături de celelalte ingrediente.

În 2016, 36 de persoane au murit în provincia Java Centrală după ce au consumat alcool de fabricaţie locală.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri