Cel puțin 39 de oameni au murit într-un incendiu care a cuprins un centru pentru migranți din Mexic

Data actualizării: Data publicării:
Cel puțin 39 de oameni au murit într-un incendiu care a cuprins un centru pentru migranți din Mexic, lângă granița cu SUA
Cel puțin 39 de oameni au murit într-un incendiu care a cuprins un centru pentru migranți din Mexic, lângă granița cu SUA. Foto: Profimedia

Cel puţin 39 de imigranți din America Centrală și de Sud au murit într-un incendiu care a avut loc într-un centru pentru migranţi din Ciudad Juarez, în apropierea graniței cu SUA, informează Reuters.

Potrivit președintelui mexican Andres Manuel Lopez Obrador, incendiul ar fi izbucnit după ce unii imigranți au incendiat saltele în semn de protest după ce au aflat că vor fi deportați. „Nu s-au gândit că vor provoca această tragedie teribilă”, a declarat Lopez Obrador într-o conferință de presă, menționând că majoritatea migranților din unitate erau din America Centrală și Venezuela.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Guatemala a declarat că oficialii mexicani i-au informat că niște venezueleni din centru au incendiat saltele.

În total, 68 de bărbați din America Centrală și de Sud erau cazați în această unitate. 29 dintre aceștia au fost răniți în incendiu și duși la patru spitale din zonă.

Printre cei care au murit se numără migranți din Guatemala și Honduras, a declarat un oficial mexican pentru Reuters.

Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut în timpul nopții cadavre așezate în saci, pe pământ, în spatele unui benzi galbene de securitate.

 

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri