CIA încearcă să recruteze spioni ruși cu un nou video postat pe X. Peskov: Cineva trebuie să le spună că rețeaua X e interzisă în Rusia

Data publicării:
william burns și dmitri peskov colaj foto
Videoclipul, lansat pe canalul oficial al CIA pe X (fostă Twitter), încearcă să facă apel la „rușii patrioți”. Colaj foto: William Burns (st) și Dmitri Peskov (dr) / surse foto: Profimedia Images

Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite a lansat un nou videoclip în limba rusă, produs cu atenție, pentru a încerca să-i convingă pe angajații serviciilor de informații ruși să schimbe taberele și să lucreze ca agenți dubli pentru Washington. Kremlinul ignoră clipul și transmite că cineva trebuie să informeze CIA că rețeaua X e interzisă în Rusia, informează Reuters.

Directorul CIA, William Burns, a declarat în iulie că nemulțumirea unor ruși față de războiul din Ucraina a creat o oportunitate rară de a recruta spioni și că CIA nu o lăsa să treacă.

Videoclipul, lansat pe canalul oficial al CIA pe X (fostă Twitter), încearcă să facă apel la „rușii patrioți” care lucrează în comunitatea de informații, care s-ar putea simți trădați de ceea ce agenția a numit „corupție în cercurile de elită” și de modul în care forțele armate ruse sunt echipate.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cu ce poveste încearcă CIA să atragă agenți dubli în Rusia

„Cei din jurul tău s-ar putea să nu vrea să audă adevărul. Dar noi o facem. Tu nu ești neputincios”, se spune în videoclip, cel mai recent dintr-o serie de videoclipuri de recrutare care vizează Rusia, înainte de a detalia modalități de a contacta CIA.

Ilustrat cu o coloană sonoră melancolică, este prezentat personajul principal, fictiv al videoclipului: un bărbat, în vârstă de 35 de ani, angajat al agenției de informații militare din Rusia, care se prezintă drept un patriot care iubește Rusia și a servit cândva ca parașutist.

„- Am destul curaj să înfrunt această trădare?” se întreabă el, înainte de a spune că și-a dat seama că adevăratul inamic este în interiorul Rusiei sub forma unei conduceri corupte și a unei elite.

„Conducerea de vârf a vândut țara pentru palate și iahturi într-un moment în care soldații noștri mestecă cartofi putrezi și trag cu arme preistorice. Oamenii noștri sunt forțați să dea mită pentru a-și găsi pur și simplu de lucru”, spune bărbatul în clipul care prezintă o atmosferă de iarnă rusească sumbră, cu imagini contrastante intercalate, care arată limuzine oficiale de ultimă generație, parade militare și ruși bogați.

Personajul fictiv spune că patriotismul său l-a îndemnat să acționeze și să lucreze cu CIA, iar finalul înfățișează un bărbat bine îmbrăcat contactând CIA de pe mobil, dintr-o curte înzăpezită.

Kremlinul a ignorat clipul CIA: „Rețeaua X e interzisă în Rusia”

Rusia spune că face totul pentru a se asigura că armata rusă are echipamentul necesar pentru a avea succes în ceea ce Moscova numește „operațiune militară specială” în Ucraina.

Kremlinul a respins ca false diversele acuzațiile de corupție și a ignorat videoclipul.

„Știți, această practică este destul de comună, agențiile de informații din întreaga lume folosesc foarte des mass-media și rețelele sociale pentru a recruta noi angajați. Și o fac tot timpul, CIA o face în fiecare an”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, marţi.

Peskov a sugerat că CIA a făcut o greșeală prin difuzarea videoclipului pe X, rețeaua socială cunoscută anterior sub numele de Twitter, care este interzisă în Rusia și poate fi accesată doar prin utilizarea unei rețele private virtuale, multe dintre acestea fiind, de asemenea, interzise.

„Cineva trebuie să spună CIA că în țara noastră (rețeaua socială rusă) VKontakte este mult mai populară decât rețeaua X interzisă. Și că audiența pe VKontakte este mult mai mare”, a spus Peskov.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri