Consilier prezidenţial ucrainean: Kievul „are dreptul” să lovească ţinte militare ruse, inclusiv depozite şi baze

Data actualizării: Data publicării:
Depozit de petrol al Rusiei bombardat
Rusia a mai acuzat Ucraina și de un atac asupra unui depozit de combustibili într-un raid cu elicoptere. Foto: Profimedia Images

Ucraina „are dreptul” să lovească ţinte militare ruse, a afirmat joi Mihailo Podoliak, consilier al preşedinţiei ucrainene, dând de înţeles că forţele militare ale Kievului ar putea întreprinde lovituri asupra teritoriului rus.

„Ucraina trebuie să decidă dacă atacă facilitați militare ale Rusiei, a spus secretarul de stat Blinken. Rusia atacă Ucraina şi omoară civili. Ucraina se va apăra cu toate mijloacele, inclusiv cu lovituri asupra unor depozite şi baze ale criminalilor ruşi. Lumea recunoaşte acest drept”, a scris consilierul prezidenșial Mihailo Podoliak pe contul său de Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a acuzat de mai multe ori în ultimele săptămâni forţele ucrainene că au efectuat lovituri asupra teritoriului rus, în special asupra a două sate situate în regiunea de frontieră Belgorod şi a unui sat din regiunea Briansk, la mijlocul lui aprilie, fără ca Ucraina să confirme.

La începutul lui aprilie, guvernatorul regiunii Belgorod a afirmat că elicoptere ucrainene au tras asupra unui depozit de carburant.

Pe 25 aprilie, un mare depozit de carburant a luat de asemenea foc la Briansk, situat la 150 de kilometri de frontiera cu Ucraina şi care serveşte drept bază logistică pentru ofensiva militară a Moscovei în Ucraina, potrivit autorităţilor ruse, care nu au precizat cauzele incendiului.

Citește și: Kremlinul, despre armele grele livrate de Occident Ucrainei: „Ameninţă securitatea pe continent şi provoacă instabilitate”

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri