Consilierul lui Zelenski spune care sunt planurile lui Putin în Ucraina. „Instrumentele sunt clare”

Data publicării:
Adviser to the head of the Office of the President Mykhailo Podoliak
Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Foto: Profimedia Images

Consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Mihailo Podoliak, afirmă că Rusia face toate eforturile pentru a transforma războiul din Ucraina într-un conflict înghețat și arată care sunt pașii următori pe care îi va face Rusia. Potrivit evaluării lui Mihailo Podoliak, planurile lui Putin nu se opresc la Ucraina.

„Scopul strategic al Rusiei în prezent este să înghețe conflictul cu orice preț. Următoarele etape sunt asigurarea stabilizării interne prin consolidarea regimului lui Putin (alegeri în 2024), refacerea capacităților militare, destabilizarea Europei și pregătirea pentru etapa a doua a războiului.

Instrumentele sunt clare: declarații zilnice despre «pregătirea pentru negocieri»; inițiative de «negociere» (înghețare) din partea unor țări terțe; isterie mediatică despre «eșecul contraofensivei Ucrainei»; șantaj nuclear deschis; resuscitarea masivă a lobby-ului prorus în țările europene cu teza că «cumva trebuie să oprim toate acestea». Apelurile pentru o încetarea focului joacă jocul altcuiva cu cărțile Rusiei”, a scris Mihailo Podoliak într-un mesaj pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ministerul rus al Apărării a început să recruteze pușcăriași, din februarie și până în prezent reușind încorporarea a 15.000 de deținuți, în efortul de a-și asigura forță de luptă pentru frontul din Ucraina.

Experții militari britanici arată că Rusia continuă să construiască puternice linii defensive în adâncimea frontului. Aceste noi fortificații, întinse pe o lungime de 9 kilometri, se situează la 3,5 kilometri nord de orașul Armiansk, situat pe o fâșie îngustă de teren care leagă Crimeea de regiunea Herson.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri