Cel puțin patru copii și un adult au fost înjunghiați într-un parc din Franța. Atacatorul a fost arestat

Data actualizării: Data publicării:
atac in franta
Cel puțin patru copii și un adult au fost înjunghiați într-un parc din Franța. Atacatorul a fost arestat. Foto: Profimedia

Atac într-un parc din Franța. Un individ înarmat cu un cuțit a atacat mai multe persoane. Cel puţin cinci persoane, printre care patru copii cu vârsta între trei luni și trei ani, au fost răniţi joi dimineaţă într-un parc din oraşul Annecy (estul Franţei). Atacatorul a fost reţinut de poliţie.

ACTUALIZARE 16.19. Unul dintre copiii răniți este cetățean britanic, a anunțat ministrul britanic de Externe, James Cleverly. Acesta a precizat că familia micuțului va primi sprijin din partea autorităților.

ACTUALIZARE 14.16 Postul de televiziune BFM TV a prezentat imagini cu momentul arestării atacatorului. Imaginile au fost surprinse de martori, potrivit BFMTV, și îl arată pe bărbat pus la pământ de trei poliţişti în parc.

ACTUALIZARE 13.50 Cel puţin patru copii şi un adult au fost răniţi într-un parc din Annecy, un oraş din Alpii francezi, potrivit unui bilanţ anunţat de poliţie.

Anterior, presa franceză, care cita surse din poliţie, a vorbit despre 7 răniţi.

ACTUALIZARE 12.40. În jurul orei 9.45, un bărbat înarmat cu un cuțit a intrat într-un parc de joacă pentru copii de lângă faimosul lac al orașului Annecy și a atacat un grup de copii în vârstă de aproximativ trei ani în timp ce se jucau, scrie AFP, citată de The Guardian.

Un martor a povestit la radio France Info: „Oamenii alergau, plângeau, erau panicați... a fost oribil”.

Ministrul francez de interne, Gérald Darmanin, a postat pe Twitter că suspectul „a fost arestat datorită reacției rapide a forțelor de securitate”.

Postul public francez de radio France Info a raportat că bărbatul are 32 de ani, avea asupra lui acte de identitate siriene și era solicitant de azil.

Macron: Un atac absolut laș

Un „atac absolut laş”, a denunţat preşedintele Emmanuel Macron pe Twitter. „Laşitate absolută în această dimineaţă într-un parc din Annecy. Copiii şi un adult se zbat între viaţă şi moarte. Naţiunea este în stare de şoc. Gândurile noastre sunt alături de ei, de familiile lor şi de serviciile de urgenţă”, a scris preşedintele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ACTUALIZARE 12.06 Șase copii au fost răniți, informează AFP, citată de BBC. Cel puțin 3 dintre victime sunt în stare gravă.

Presa locală a relatat că victimele au vârste în jur de 3 ani.

Potrivit unei surse din cadrul poliției, atacatorul este un solicitant de azil sirian.

Adunarea Națională a Franței a păstrat un minut de reculegere, iar drumurile sunt blocate în jurul locului atacului.

Știre inițială: Un bărbat a atacat mai multe persoane, inclusiv copii, cu un cuțit într-un parc de lângă lacul Annecy, joi dimineață.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a confirmat că atacatorul a fost arestat, scrie BBC.

Deputatul regional Antoine Armand a descris atacul drept „abominabil” și a spus că autoritățile investighează.

Prim-ministrul francez, Élisabeth Borne, este în drum spre locului atacului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri