Coreea de Nord a lansat mai multe rachete de croazieră în Marea Galbenă

Data publicării:
Coreea de Nord a publicat fotografii despre care spune că au fost făcute în timpul testării celei mai puternice rachete din ultimii 5 ani.
Test balistic în Coreea de Nord. Foto: Profimedia

Coreea de Nord a lansat sâmbătă dimineaţă mai multe rachete de croazieră în largul coastei sale de vest, a anunţat armata sud-coreeană.

Rachete de croazieră, al căror număr nu a fost precizat, au fost lansate în jurul orei locale 04:00 (19:00 GMT) spre Marea Galbenă, a declarat sâmbătă, potrivit unui comunicat, Statul Major Interarme (JCS), adăugând că detalii privind rachetele sunt în curs de evaluare.

„Am consolidat supravegherea şi controlul şi menţinem o stare de pregătire maximă în strânsă coordonare cu Statele Unite”, a anunțat JCS, potrivit Agerpres.

Aceste tiruri au loc la trei zile după ce Phenianul a lansat două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în cadrul unei „simulări de atac nuclear tactic”, ca răspuns la exerciţiile militare anuale comune, Ulchi Freedom Shield, între Statele Unite şi Coreea de Sud, care provoacă întotdeauna indignarea Phenianului.

Coreea de Nord consideră aceste exerciţii ca o repetiţie pentru invadarea teritoriului său, în timp ce ambii aliaţi susţin că sunt de natură defensivă.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a vizitat marţi un post de comandă unde şi-a detaliat planurile de război, inclusiv „lovituri simultane foarte intense” asupra posturilor militare cheie din Sud.

Coreea de Nord a efectuat un număr record de teste cu arme în acest an şi săptămâna trecută a avut loc a doua încercare nereuşită de a plasa pe orbită un satelit spion.

În răspuns, Seulul şi Washingtonul şi-au intensificat cooperarea în domeniul apărării, organizând manevre militare comune.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri