Coreea de Nord a lansat „un proiectil neidentificat”. Testul, un posibil mesaj al lui Kim Jong Un pentru noul preşedinte sud-coreean

Data publicării:
kim jong un in vagon, cu generali in spate, tine binoclu si arata cu mana pe geam
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Foto: Profimedia Images

Coreea de Nord a lansat un proiectil neidentificat în largul coastei sale estice, a anunţat sâmbătă armata sud-coreeană, fără a oferi alte detalii, transmit Yonhap şi Reuters. Autorităţile militare de la Seul presupun că lansarea implică o rachetă balistică. Lansarea ar putea fi interpretată şi drept un mesaj pe care Kim Jong Un îl transmite noului preşedinte ales al Coreei de Sud.

Ministerul japonez al Apărării a anunţat sâmbătă într-un mesaj pe Twitter că Phenianul pare să fi tras ceea ce ar putea fi o rachetă balistică. Un anunţ similar a fost făcut şi de Secretariatul Cabinetului din Japonia, relatează Kyodo, preluată de Agerpres.

Incidentul are loc la doar trei zile după ce Coreea de Sud a declarat că Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a lansat o rachetă balistică în apele estice din zona Sunan din Phenian.

De asemenea, lansarea intervine cu doar câteva zile înainte de învestirea preşedintelui ales al Coreei de Sud, Yoon Suk-yeol, scrie Yonhap.

RPDC a lansat proiectile de 15 ori în acest an, spunând că a testat un nou tip de rachetă balistică intercontinentală (ICBM), Hwasongpho-17, la 24 martie, aminteşte Xinhua. Îngrijorările persistă că Nordul ar putea continua să efectueze provocări, cum ar fi o altă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) sau un test nuclear.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri