Cum încearcă părinții nord coreeni să „cumpere” locuri pentru copiii lor la cele mai bune universități din statul comunist

Data publicării:
Eleve intr-o scoala din Phenian
Sursă foto: Guliver/ Getty Images

Părinții din Coreea de Nord recurg la metode ilegale pentru a le asigura copiiilor un loc la cele mai bune universități din statul comunist, scrie Daily NK. Mulți sunt dispuși să călătorească în alte provincii pentru a obține subiectele examenelor sau să mituiască profesorii din comisiile de admitere.

În luna decembrie, absolvenții de liceu susțin testările CSAT de al căror rezultat depinde înscrierea la concursul de admitere pentru facultate, în cadrul căruia candidații trebuie să treacă printr-o examinare fizică și să susțină un interviu.

Astfel, mulți părinți din Coreea de Nord, care își doresc ca copiii lor să fie admiși la universități bine cotate, sunt dispuși să încalce legea, cumpărând subiectele înainte de examene.

„Subiectele se vând, de regulă, cu 250 de dolari sau 300 de dolari”, a declarat o sursă pentru Daily NK. O altă sursă a oferit chiar și informații despre locurile din Phenain unde se practică această „contrabandă”: pe strada din spatele stației de autobuz Samhung, în spatele sălii de spectacole Isang Yun, în parcul din districtul Taedonggang și în spatele Teatrului din Phenian.

„Odată ce începe perioada de înscriere la facultate o să observăm tot mai mulți părinți vizitând profesorii din comisiile de admitere pentru a le oferi bani în schimbul unor punctaje mari pentru copii”.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri