Coreea de Sud anunță tot mai puține cazuri Covid 19, iar măsurile luate după epidemia MERS din 2015 își arată eficacitatea

Data actualizării: Data publicării:
Oamenii din Coreea de Sud poartă măști împotriva noului coronavirus
Foto: Profimedia

Coreea de Sud a raportat cel mai mic număr de cazuri de infectare cu coronavirus din ultimele patru săptămâni, alimentând speranța că situația în țara astiatică cea mai afectată de Covid 19 după China s-ar putea ameliora, arată BBC.

Coreea de Sud a înregistrat 64 de noi cazuri în ultimele 24 de ore ducând bilanțul total la aproape 9.000 de cazuri de îmbolnăvire și 111 morți. Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că țara încă are un drum lung de parcurs în lupta cu infecția.

Europa este acum epicentrul pandemiei. Italia a anunțat duminică încă 651 de morți, ducând bilanțul victimelor la aproape 5.500 de oameni, în timp ce Spania a anunțat 462 de morți în ultimele 24 de ore, ducând numărul total la peste 2.000 de victime.

Cum a procedat Coreea de Sud

Aproape 20.000 de oameni sunt testați zilnic de coronavirus, autoritățile din Coreea de Sud efectuând mai multe teste pe cap de locuitor decât se fac oriunde în lume. Țara a pus la punct un sistem de laboratoare publice și private și are zeci de centre tip drive-through unde oamenii cu simptome se pot testa.

Coreea de Sud a dezvoltat această abordare în 2015, când epidemia de MERS (Middle East Respiratory Syndrome) a ucis 36 de persoane.

Epidemia din 2015 a obligat țara să-și regândească abordarea asupra bolilor infecționase și Centrul sud-coreean pentru controlul bolilor a pus la punct un laborator special să se pregătească pentru cel mai negru scenariu posibil.

Legile asupra administrării și răspândirii de informații despre pacienții cu boli infecțioase s-au schimbat semnificativ și aceste modificări au fost vizibile acum, când Guvernul a folosit alerte telefonice pentru a avertiza cetățenii dacă se află în vecinătatea unui pacient.

În acest weekend, autoritățile au înăsprit măsurile preventive, trimițând alerte în care îî îndemnau pe cetățeni să stea departe de locuri publice frecventate de mulți oameni precum biserici, cluburi de noapte sau săli de sport.

De ce se teme Coreea de Sud de un nou val

Autoritățile sud-coreene s-au confruntat deja cu două valuri de bolnavi, potrivit agenției Yonhap. Primul a început pe 20 ianuarie odată cu primul caz confirmat, iar al doilea a început cu infectarea mai multor oameni dintr-un grup religios. Acum, există temeri că persoanele infectate venite din afara țarii ar putea da naștere unui nou val. Guvernul vrea să monteze 20 de zone de testare în aeroportul Incheon pentru a grăbi testatea tuturor călătorilor sosiți din Europa, iar noile măsuri de intrare în țară sunt în vigoare de duminică. Până acum, 152 de oameni au sosit în Coreea de Sud cu simptome și așteaptă rezultatul testelor.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri