Coreea de Sud şi Statele Unite au făcut împreună operațiuni aeriene, ca răspuns la ameninţările din partea Coreei de Nord

Data actualizării: Data publicării:
Avioane de luptă ale Forțelor Aeriene din Coreea de Sud
Coreea de Sud şi Statele Unite au făcut împreună operațiuni aeriene. Foto Profimedia Images

Coreea de Sud şi Statele Unite au făcut împreună manevre aeriene, în special cu un bombardier strategic american şi avioane de luptă, ca răspuns la ameninţările din partea Coreei de Nord, a informat agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP.

Avioanele au survolat Marea Galbenă, situată între Peninsula Coreeană şi China, în primele exerciţii de acest tip din acest an, a precizat agenţia, citând armata sud-coreeană, scrie Agerpres.

Această demonstraţie de forţă survine după ce secretarul american al Apărării Lloyd Austin şi omologul său sud-coreean au anunţat o intensificare a acestor exerciţii şi o cooperare sporită în materie de securitate.

La manevre au participat un bombardier strategic B-1B, avioane de luptă furtive F-22 şi F-35B ale armatei aerului din SUA şi avioane de luptă F-35A ale armatei sud-coreene, potrivit sursei citate.

„Aceste exerciţii aeriene combinate demonstrează voinţa şi capacitatea Statelor Unite de a oferi un mijloc de descurajare extins, puternic şi credibil împotriva ameninţărilor nucleare şi balistice din Coreea de Nord”, a adăugat Yonhap, citând Ministerul Apărării.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri