Crimă comandată. Doi români, plătiți de o franțuzoaică să-i calce soțul cu mașina

Data publicării:
romani ucigasi casa victimei - le parisien
Zidul în care a rămas înțepenită mașina românilor, un BMW seria 3 | Foto: Le Parisien

O educatoare din Franța în vârstă de 38 de ani ar fi plătit doi tineri români cu 4.000 de euro pentru a da cu mașina peste soțul ei. Cei doi români și femeia au fost puși sub acuzare, vineri seara, la tribunalul din Meaux (Seine-et-Marne), pentru tentativă de omor calificat.

romani ucigasi casa victimei - le parisien
Zidul în care a rămas înțepenită mașina românilor, un BMW seria 3 | Foto: Le Parisien

Suspecții sunt bănuiți că au vrut să ucidă un bărbat și că au fost plătiți de soția acestuia. Cei doi români au vârsta de 19 și respectiv 28 de ani, iar comanditara crimei are 38 de ani, relatează Le Parisien.

Totul s-a întâmplat în seara zilei de miercuri, 15 martie. Se făcea deja noapte, iar vecinii spun că intraseră deja în case și n-au văzut nimic.

Victima, identificată cu inițialele M.S., se întorcea acasă. Tocmai ridica din cutia poștală corespondența. În acel moment, un BMW Seria 3 vine cu viteză înspre el. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, nu reușește să se ferească la timp. Este rănit la picioare și la bazin. Și atunci, din mașina germană iese un tip cu o rangă în mână. Îi aplică două lovituri: una la umăr, cealaltă la un picior.

Bolidul german rămăsese blocat într-un zid, iar cei doi agresori n-au avut altă soluție decât să o ia la fugă pe jos.

Bărbatul rănit cere ajutor și este dus la spital. Printr-o minune, este în afara pericolului.

Între timp, poliția începe o anchetă.

În mașina BMW – care nu fusese furată, dar avea plăcuțe false de înmatriculare -  jandarmii au găsit indicii care i-au dus până la cel mai tânăr dintre cei doi români. Iar după ce i-au analizat telefonul, au putut să-l identifice și pe complice. Ce nu reușeau să-și dea seama anchetatorii era care ar fi legătura între presupușii agresori și victimă. Tot telefoanele i-au lămurit. Datele i-au condus către un posibil comanditar – soția victimei.

Cei doi suspecți au fost ridicați joi, la 6.00 dimineața, unul la Meaux, celălalt la Corbeil-Essonnes. Au fost plasați în arest. Femeia a fost reținută în același timp la Seine-et-Marne.

Ea le-ar fi dat 4.000 de euro românilor, ca să-l aranjeze pe soț. Nu se știe de ce.

Femeia, educatoare, se despărțise de el și îi întâlnise pe cei doi români în cadrul activităților sale didactice.

O vecină care locuiește la circa 100 de metri de locul unde a avut loc tentativa de omor își amintește că a văzut o mașină staționând în fața casei sale timp de două zile. Aparent, a fost mai întâi o operațiune de supraveghere.

În mod curios, cu câteva săptămâni înainte de a fi călcat cu mașina, fostul soț ieșise din casă cu cătușe la mâini. Fusese reținut în legătură cu un jaf. Jandarmii au confirmat povestea. Deocamdată nu se știe dacă cele două dosare au vreo legătură, scrie Le Parisien.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri