Video Criza ostaticilor din Ucraina s-a încheiat după ce Volodimir Zelenski a fost obligat să recite un mesaj bizar într-un clip pe Facebook

Data publicării:
Luare de ostatici la Lutsk, în Ucraina
Foto: Profimedia Images

Confruntarea cu luare de ostatici de marți din Ucraina s-a încheiat după o intervenție bizară a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski. Cei 10 ostatici au fost eliberați, iar atacatorul reținut, relatează BBC.

Fotografiile surprinse la fața locului arată cum atacatorul stă întins pe jos după arestare. Pentru a îi lăsa pe ostatici să plece, atacatorul a cerut ca președintele Ucrainei să apară într-un clip în care să îi îndemne pe oameni să privească filmul „Earthlings” din 2005.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ostaticii au fost eliberați și nu au fost vătămați în niciun fel. În fotografii, se poate vedea cum atacatorul este încătușat și întins pe asfalt. În vârstă de 44 de ani, Maksym Kryvosh, este recidivist. El a eliberat 3 dintre cei 13 ostatici după o discuție cu președintele Zelenski și pe ceilalți 10 după ce bizara sa revendicare a fost îndeplinită. Clipul a fost șters de pe pagina de Facebook a președintelui Ucrainei imediat ce toți ostaticii au fost eliberați. 

„Earthlings” este un film-documentar din 2005 narat de Joaquin Phoenix care a câștigat mai multe premii la festivaluri minore de film. În film este prezentată practica mondială a industriilor care se bazează pe exploatarea animalelor.

Mai mulți oameni au fost luați ostatici într-un autobuz, în nordul Ucrainei, marți. Persoana care i-a sechestrat le-a transmis forțelor de ordine că este înarmată și că are asupra sa explozibili. Mai multe focuri de armă s-au auzit în centrul orașului Luțk, acolo unde a avut loc luarea de ostatici. De altfel, în geamurile autobuzului sechestrat erau vizibile urme de gloanțe.

Potrivit presei locale, înainte de a lua ostatici, atacatorul a postat pe rețelele sociale mai multe mesaje în care își exprima nemulțumirea față de sistemul public. La fața locului au fost trimise dispozitive importante formate din forțe de ordine și geniști. Zona a fost complet închisă, iar oamenii din Luțk au fost avertizați să evite zona.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri