Galerie Foto Croația trebuie să reducă cu 15% consumul de apă și impune restricții în cele mai populare zone

Data actualizării: Data publicării:
peninsula istria croatia
Croația trebuie să reducă cu 15% consumul de apă. FOTO: Profimedia Images

Croația trebuie să reducă cu 10 – 15% consumul de apă din cauza secetei fără precedent și a arșiței. De luni au intrat în vigoare restricțiile privind consumul de apă, una dintre zonele vizate fiind Istria, populară și căutată de turiști.

Restricțiile privind consumul de apă au început să se aplice de luni în Istria, Croația. Autoritățile din populara peninsulă turistică au decis să facă acest lucru din cauza secetei.

Și turiștii trebuie să economisească apa. Restricțiile se referă în principal la apa potabilă, care nu mai poate fi folosită pentru a spăla mașini, pentru a stropi străzile sau spațiile verzi.

De asemenea, dușul pe plajă sau după timpul petrecut la piscină nu mai sunt permise.

Croația trebuie să reducă cu 15% consumul de apă. FOTO: Profimedia Images
Croația trebuie să reducă cu 15% consumul de apă. FOTO: Profimedia Images

„Toate sursele de apă sunt într-o situație semnificativ mai proastă ca în 2012. În prezent, avem doar un lac de acumulare, Butoniga, cu o cantitate ceva mai mare de apă, sperăm să nu fie probleme” , a declarat directorul Companiei de Apă din Istria.

Șeful inspectoratului județean pentru protecție civilă, Dino Koxlevac, a declarat că măsurile vor da rezultate doar dacă vor fi respectate de toată lumea. El a adăugat că ar trebui să fie redus consumul de apă cu 10-15%.

„Îndemnăm toată lumea să economisească apa potabilă, astfel încât să nu fie necesare măsuri și mai restrictive în viitor”, au comunicat autoritățile din Istria.

Singurii cărora nu li se aplică restricțiile sunt fermierii, dar și lor li se cere să folosească apa rațional.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri