Video Cum a devenit un grec fanul cel mai înfocat al Angelei Merkel: „Sunt trist să o văd plecând”

Deutsche Welle Data actualizării: Data publicării:
alexis vaiou langa o statuie de ceara a angelei merkel
Alexis Vaiou a comandat din China o figură de ceară a cancelarului Angela Merkel Foto: captură video Digi24

Pentru toți fanii Angelei Merkel, este momentul de adio. Inclusiv pentru Alexis Vaiou - unul dintre suporterii săi înfocați. În timp ce Merkel se pregătește să iasă din scena politică, el se asigură că toți cei care-i vizitează restaurantul din nordul Germaniei își amintesc de moștenirea pe care o lasă cancelarul. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată vinerea la ora 23:30 și în reluare sâmbăta de la ora 19:30.

E momentul aranjării coafurii Angelei Merkel - îndelungata călătorie și-a spus cuvântul. Este vorba despre o statuie de ceară, care a fost trimisă tocmai din Shanghai la Bremerhaven, în nordul Germaniei. Acum, ea înfrumusețează camera din spate a restaurantului lui Alexis Vaiou.

„Am un colier nou, acesta nu i se potrivește. Chinezii l-au trimis. Am un altul care îi place, m-am interesat”, spune Alexis Vaiou, proprietarul restaurantului, după ce examinează statuia din ceară.

Imaginile care l-au revoltat pe Alexis Vaiou

Alexis Vaiou are rădăcini grecești și a crescut în Germania. Este un fan înfocat al cancelarului Angela Merkel, motiv pentru care a comandat această statuie din ceară pentru restaurantul său. Mai are și o replică din carton a lui Merkel și, la un moment dat, și-a întâlnit idolul în persoană.

„Mi-a trimis acest autograf: «Vă mulțumesc foarte mult și toate cele bune» , a scris. Nu a putut veni atunci, dar ne-am întâlnit după aceea”, povestește Alexis Vaiou.

Grecul a dezvoltat o afecțiune pentru Angela Merkel acum zece ani, în timpul crizei financiare din Grecia. A fost revoltat când i-a văzut pe protestatarii eleni comparând-o pe Merkel cu naziștii.

„M-a deranjat enorm. De aceea, am invitat-o pe doamna cancelar la un restaurant grecesc. Am vrut să o cunosc și să îi arăt o altă față a Greciei. Imaginile de atunci nu-și au locul în Europa”, spune Alexis Vaiou.

Decizie neașteptată a Cancelariei germane

În ciuda devotamentului evident al lui Alexis, Cancelaria germană nu a aprobat plasarea figurii de ceară în restaurant. Asta chiar dacă ideea nu l-ar fi deranjat pe niciunul dintre clienți.

„La urma urmei, fiecare are dreptul la propria opinie”, spune unul dintre ei.

„Nu văd niciun motiv pentru care aș râde de statuia de ceară, din punctul meu de vedere e în regulă”, arată o femeie.

Dar acum, retragerea lui Merkel de pe scena politică înseamnă o perioadă grea pentru proprietarul restaurantului.

„Sunt trist să o văd plecând, dar și-a câștigat acest drept. Merită ceva timp liber pentru ea și soțul său”, spune el.

Un lucru e cert: în acest restaurant cu specific grecesc, Angela Merkel va fi întotdeauna unicul cancelar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri