Cum rezolvă seceta gravă din California misterul unui avion dispărut de aproape 6 decenii

Data actualizării: Data publicării:
seceta
Secetă severă în California FOTO: Profimedia Images

În timp ce seceta severă din California seacă lacurile, autoritățile au descoperit rămășițele a ceea ce cred că ar fi un avion dispărut în anii `60.

Descoperirea făcută săptămâna trecută ar putea ajuta la rezolvarea unui mister care i-a intrigat pe oameni decenii în șir. Avionul găsit se potrivește cu descrierea Piper Comanche 250, care a dispărut în ziua de Anul Nou, în 1965, potrivit BBC.

O companie care testează echipamente subacvatice a descoperit în lacul Folsom, lângă Sacramento, avionul complet intact într-unul dintre cele mai adânci puncte ale lacului.

Accidentul din 1965 s-a soldat cu decesul celor patru persoane aflate la bord, inclusiv pilotul. Corpul acestuia a fost recuperat, dar trupurile celor trei pasageri nu au fost niciodată găsite, în ciuda căutărilor care au continuat până în 2014.

„Obiectul” a fost depistat mai întâi cu un sonar. „Am văzut ceva care era foarte ciudat", a declarat Tyler Atkinson, angajat al Seafloor Systems.

O inspecție mai atentă a arătat că obiectul era un avion. Pentru că nivelul apei a scăzut drastic, au fost capturate fotografii clare ale cozii și elicei avionului.

Biroul local al șerifului va trebui acum să decidă dacă avionul poate fi recuperat.

Nivelul apei lacului Folsom este în prezent la 38% din capacitatea normală, din cauza secetei grave din tot statul. Săptămâna trecută, guvernatorul Gavin Newsom a declarat stare de urgență.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri