Cum se simte regele Charles. Nepotul lui dezvăluie că monarhul este "frustrat" de tratamentul pentru cancer

Data publicării:
regele charles si regina camilla
Regele Charles a fost diagnosticat cu cancer în timpul unui tratament primit pentru o problemă la prostată, în ianuarie. Foto: Profimedia

Regele Charles al Marii Britanii este "frustrat" de ritmul în care se recuperează după ce a fost diagnosticat cu cancer și e dornic să revină la normalitate, a declarat duminică nepotul său, Peter Phillips. Este primul membru al familiei regale care a vorbit în detaliu într-un interviu pentru Sky News despre cum se simte monarhul.

Dezvăluirile vin în contextul în care prințesa Kate a anunţat vineri că face chimioterapie preventivă după ce s-a descoperit că are cancer, aceasta fiind o nouă lovitură pentru sănătatea familiei regale.

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai reginei Elisabeta a II-a şi fiul prinţesei Anne, a declarat în interviu că regele era frustrat deoarece recuperarea sa durează mai mult decât şi-ar fi dorit.

"Este frustrat că nu poate continua să facă tot ceea ce ar vrea să poată face", a spus el, adăugând că, deşi este pragmatic şi înţelege nevoia de timp pentru recuperare, este nerăbdător să revină la normalitate.

"Întotdeauna îşi presează personalul şi pe toată lumea - medicii şi asistentele sale - pentru a putea spune: de fapt, pot să fac asta, pot să fac asta?", a dezvăluit nepotul său.

Charles, în vârstă de 75 de ani, speră să participe duminica viitoare la o slujbă de Paşte restrânsă şi la o reuniune de familie, deşi prezenţa sa nu va fi confirmată în avans. Palatul Kensington a declarat că nici Kate şi nici soţul ei, moştenitorul tronului, prinţul William, nu vor fi prezenţi la slujba de Paşte.

Joi, regina Marii Britanii, Camilla, a declarat că soţul ei, Charles, se simte "foarte bine", în timp ce a salutat mulţima în timpul unei vizite în Irlanda de Nord.

Duminică, Palatul Kensington a făcut un nou anunț în care transmite declarația prinţesei de Wales a Marii Britanii şi a soţul ei, prinţul William, după mesajele de susţinere pe care le-au primit în urma diagnosticului de cancer anunțat de Kate Middleton. Declarația este ultima pe care o vom auzi de la prinț și prințesă pentru o vreme, scrie BBC.

Kate a anunțat vineri că urmează chimioterapie preventivă după ce testele efectuate în urma unei intervenţii chirurgicale majore în zona abdominală suferită în ianuarie au indicat prezenţa cancerului. Kate, în vârstă de 42 de ani, soţia moştenitorului tronului britanic, prinţul William, a spus că descoperirea cancerului a reprezentat ''un şoc enorm''. Vestea este o nouă lovitură pentru familia regală britanică după ce regele Charles a anunţat că urmează de asemenea tratament pentru cancer. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri