Depozit al Crucii Roşii cu alimente, distrus la Odesa în urma atacului rusesc cu rachete

Data actualizării: Data publicării:
depozit distrus de incendiu la odesa
Depozit al Crucii Roşii cu alimente, distrus la Odesa în urma atacului rusesc cu rachete. Foto: Facebook / Operational Command „South”

Crucea Roşie a anunţat luni distrugerea, într-un incendiu provocat de un atac rusesc cu rachete, a unui depozit de 1.000 de metri pătraţi, închiriat de organizaţie în provincia ucraineană Odesa şi folosit pentru păstrarea materialelor umanitare, transmite EFE, care precizează, citând surse militare, că o persoană şi-a pierdut viaţa în urma valului de rachete.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ca urmare a unui atac cu rachete asupra regiunii Odesa la 8 mai 2023, depozitul închiriat de organizaţia regională Odesa a Crucii Roşii ucrainene, cu o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, a fost complet distrus”, a anunţat într-un comunicat Crucea Roşie ucraineană.

Incendiul a distrus de asemenea complet ajutoarele umanitare depozitate în incintă, comunicatul notând faptul că, la momentul atacului, nu erau prezenţi angajaţi sau voluntari ai Crucii Roşii ucrainene.

Distrugerea depozitului a obligat organizaţia să suspende livrarea ajutoarelor umanitare şi unele dintre proiectele sale din Odesa, a adăugat sursa citată.

Autorităţile militare ucrainene au informat luni că rachete Kh-22 lansate de avioane ruseşti în cursul nopţii trecute au lovit un depozit de alimente de pe coasta Mării Negre şi un altul în provincia Odesa, din sudul Ucrainei, relatează EFE, citată de Agerpres.

Surse militare au raportat ulterior moartea unui agent de securitate în urma atacului cu rachete.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri