Discuțiile între Kiev și transportatorii polonezi au eșuat. Aproape 2.000 de camioane sunt blocate la granița cu Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
protest transportatori polonezi
Traficul rutier între cele două ţări a fost blocat aproape în totalitate de această mişcare de protest. FOTO: Profimedia Images

Discuţiile între partea ucraineană şi transportatorii polonezi care blochează de o săptămână principale trei puncte de trecere a frontierei dintre cele două ţări nu au condus la un acord, au anunţat luni transportatorii polonezi, informează AFP. Ei denunță "concurența neloială" a companiilor din Ucraina, estimând că liberalizarea regulilor europene a dus la o creştere netă a numărului de concurenţi ucraineni în sector, afectând puternic veniturile lor. Vămile poloneze au anunțat luni că circa 1.800 de camioane sunt blocate la punctele de trecere de la Dorohusk și Hrebenne.

Traficul rutier între cele două ţări a fost blocat aproape în totalitate de această mişcare de protest.

"Nu am ajuns la un acord. Ucrainenii nu ţin cont de revendicările noastre", a declarat Rafal Makler, unul dintre liderii mişcării de protest poloneze, pe Twitter, la finalul discuţiilor cu reprezentanţii guvernelor polonez şi ucrainean.

Companiile de transport poloneze cer revenirea la sistemul de permis european pentru transportatorii ucraineni, care fusese suprimat la o zi după declanşarea agresiunii ruse asupra Ucrainei.

Ele critică de asemenea sistemul electronic de înregistrare la cozile de aşteptare pentru a părăsi Ucraina, odată livrările încheiate, şi care generează lungi cozi de aşteptare de partea ucraineană.

Potrivit lui Mekler, această aşteptare poate dura şi 11-12 zile.

Vămile poloneze au anunţat luni că, de partea poloneză a frontierei, circa 1.300 de camioane erau blocate la punctul de trecere de la Dorohusk şi 500 la cel de la Hrebenne.

Editor : Andreea Smerea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri