Doi adolescenți irlandezi, colegi de clasă, au murit la câteva ore distanță pe insula grecească unde erau în vacanță

Data publicării:
flori in fata liceului absolvit de 2 tineri morti in grecia
Doi adolescenți irlandezi, colegi de clasă, au murit la câteva ore distanță pe insula grecească unde erau în vacanță. Foto: Profimedia

Poliția greacă investighează moartea a doi adolescenți irlandezi pe insula Ios din Marea Egee.Andrew O'Donnell și Max Wall, ambii în vârstă de 18 ani, au murit în locuri diferite, la câteva ore distanță, relatează The Guardian.

Autoritățile din Grecia au anunțat că trupurile lor vor fi transferate în orașul-port Pireu, lângă Atena, pentru efectuarea autopsiilor.

Cei doi colegi de clasă făceau parte dintr-un grup de 69 de adolescenți din Dublin aflați înt vacanță, după absolvirea liceului.

Avem inima zdrobită”, a spus Tim Kelleher, directorul St Michael's College, o școală catolică de băieți unde acum câteva săptămâni adolescenții și-au susținut examenele de absolvire.

Avem o comunitate foarte unită și aceștia erau doi tineri fantastici”, a declarat el pentru televiziunea RTÉ.

Direcția regională de poliție din Marea Egee de Sud care se ocupă de aceste cazuri a declarat că se așteaptă ca autopsia să dea răspunsuri.

„O’Donnell a fost găsit pe o potecă între port și orașul Ios și se pare că a căzut”, a declarat Thanos Loukas, comandantul direcției.

Wall a fost găsit foarte aproape de locul unde era cazat. Am aflat între timp că avea probleme cardiace, dar răspunsurile se află în autopsii. Cauza morții în ambele cazuri va deveni mai clară după ce autopsiile vor fi efectuate”, a adăugat polițistul.

Un alt polițist de pe Ios a spus Wall a fost foarte supărat când a aflat de moartea prietenului său, potrivit martorilor.

„Căutarea lui O’Donnell începuse cu câteva ore mai devreme, când prietenii lui, îngrijorați, i-au raportat dispariția, sâmbătă seara”, a spus polițistul, sub protecția anonimatului.

A leșinat când a auzit ce s-a întâmplat. Toată lumea spune că incidentul este ca o tragedie din Grecia antică. Întreaga insulă este în stare de șoc”, a mai spus polițistul.

Potrivit relatărilor presei din Grecia, O'Donnell și alți tineri au băut mult sâmbătă seara. Ceilalți s-au întors la cazare, dar când au văzut că acesta nu a apărut, au tras un semnal de alarmă.

„Corpul său a fost găsit între stânci pe o alee, duminică dimineață”, a spus polițistul.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri