Donald Trump a anunțat că "va arunca un ochi" asupra grațierii lui Edward Snowden

Data publicării:
Edward Snowden este un fost angajat CIA acuzat de spionaj
Foto: Gulliver/GettyImages

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat că va analiza cu atenție posibila grațiere a fostului angajat CIA, Edward Snowden, americane inculpat pentru spionaj, scrie The Guardian.

În timpul unei conferințe de presă, liderul de la Casa Albă a menționat că nu știe prea multe despre acest caz și a auzit argumente puternice atât pro cât și și contra unei grațieri.

"O să arunc o privire foarte atentă asupra acestui subiect", a spus Trump. Comentariile președintelui american reflectă o schimbare recentă de atitudine față de bărbatul pe care, cândva, l-a considerat un „trădător”. 

Edward Snowden, considerat adesea un avertizor de integritate, este un fost angajat al CIA şi al agenţiei de informaţii NSA, exilat în Rusia după ce a denunţat în 2013 supravegherea masivă a comunicaţiilor şi internetului în ţara sa.

Fostul informatician este inculpat în penal în SUA de spionaj şi furt de secrete de stat. El riscă până la 30 de ani de închisoare. În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump l-a calificat pe Snowden drept un "trădător total" şi a promis "să-l trateze dur" dacă va fi ales.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri