Donald Trump a fost huiduit și batjocorit la convenția libertarienilor. De ce vrea republicanul sprijinul adepților acestei doctrine

Data actualizării: Data publicării:
donald trump libertarieni
Donald Trump le-a cerut libertarienilor să voteze cu el pentru a-l învinge pe Biden, dar a fost primit cu ostilitate la convenția de sâmbătă. Colaj foto / surse foto: Profimedia Images

Donald Trump a fost huiduit și batjocorit de mulțimea zgomotoasă adunată la Convenția Națională Libertariană de sâmbătă seara. Deși libertarienii au strâns doar 1,2% din voturile naționale în 2020, când a pierdut în fața lui Biden alegerile prezidențiale, republicanul le cere acum ajutorul pentru a învinge în cursa pentru Casa Albă.

Libertarienii, care cred în guvernarea limitată și libertatea individuală, îl acuză pe Trump, un republican, că s-a grăbit să creeze un vaccin împotriva COVID-19 când era președinte și că nu a făcut mai mult pentru a opri restricțiile de sănătate publică asupra persoanelor nevaccinate în timpul pandemiei, notează Reuters.

Când Trump a urcat pe scena din Washington, s-au auzit huiduieli și batjocuri. O secțiune mai mică a mulțimii, susținătorii lui Trump, l-au aplaudat.

Cu puțin timp înainte de apariție, un membru al Partidului Libertarian a strigat: „Donald Trump ar fi trebuit să primească un glonț!”

„Dacă nu eram libertarian, sunt acum”, a spus Trump. El a denunțat administrația președintelui Joe Biden și colegii democrați ai acestuia ca făcând parte dintr-o „ascensiune a fascismului de stânga”.

Trump încearcă să facă apel la libertarieni, care au mai multe în comun cu pozițiile politice republicane decât cu democrații în diverse chestiuni, inclusiv taxele și dimensiunea guvernului.

El a mai spus mulțimii că „nu ar trebui să ne luptăm între noi” și a cerut libertarienilor să lucreze cu el pentru a-l învinge pe Biden, un apel care a fost primit cu multe huiduieli, deși marea majoritate din mulțime se opune cu înverșunare lui Biden și administrației sale.

Libertarienii au strâns doar 1,2% din voturile naționale în 2020, echivalentul a aproximativ 1,8 milioane de voturi, dar alegerile din noiembrie ar putea fi decise cu doar zeci de mii de voturi în câteva state decisive, așa că Trump încearcă să-și asigure susținerea acestora.

Apariția lui Trump la adunarea libertariană, neobișnuită pentru un candidat republican la Casa Albă, semnalează, de asemenea, cât de serios iau republicanii amenințarea candidatului independent Robert F. Kennedy Jr., care se opune vaccinurilor și care a vorbit la convenție vineri.

Trump și-a intensificat atacurile la adresa lui Kennedy, numindu-l recent un „fals” susținător anti-vaccin.

Sondajele de opinie sugerează că Kennedy va atrage voturile atât de la Trump, cât și de la Biden, dar nu este încă clar care dintre candidați va fi afectat mai mult de candidatura lui Kennedy la Casa Albă.

Organizatorii Partidului Libertarian au spus că Biden a fost și el invitat să vorbească la convenție, dar el a refuzat să participe.

"Partidul Libertarian poate face o mare diferență. Dacă ne unim vom fi de neoprit", a spus Trump într-un amestec de aplauze și batjocuri.

Trump a mai spus că este un „libertarian fără să încerce măcar să fie unul” și că Partidul Libertarian ar trebui să-l susțină, o altă idee întâmpinată de huiduieli și batjocuri.

Nedescurajat, Trump s-a angajat să aducă un libertarian în cabinetul său dacă va câștiga alegerile, propunere întâmpinată de strigăte de tipul „prostii!”.

Trump a primit însă aplauze uriașe pentru o promisiune, în fața unei cu pancarte „Free Ross”. Republicanul a spus că va comuta sentința lui Ulbricht dacă va recâștiga Casa Albă, acesta fiind un subiect sensibil pentru libertarieni.

Ross Ulbricht ispășește o închisoare pe viață pentru crearea și operarea site-ului web Silk Road, care permitea utilizatorilor să cumpere și să vândă în secret droguri și alte produse ilegale. Libertarienii cred că sentința lui Ulbricht din 2015 reprezintă o imixtiune a guvernului și a justiției.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri