Donald Trump a anunțat data la care se va întâlni cu Kim Jong-un, la Singapore

Data actualizării: Data publicării:
colaj kim trump

Summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong Un va avea loc în Singapore pe 12 iunie, a anunţat joi preşedintele american Donald Trump, exprimându-şi speranţa ”păcii în lume”, relatează The Associated Press, citat de News.ro.

„Mult așteptata întâlnire între mine și Kim Jong-un va avea loc în Singapore, pe 12 iunie. Vom încerca să facem amândoi din acest moment unul special pentru Pacea Mondială!”, a scris președintele american pe Twitter.

Trump oferă detalii pentru prima oară despre această viitoare întâlnire istorică între un preşedinte american în funcţie şi liderul Coreei de Nord vizând dezarmarea nucleară a peninsulei coreene.

Președintele american a declarat anterior că ar fi preferat ca întâlnirea să aibă loc în Zona Demilitarizată (DMZ), linia de demarcaţie puternic înarmată şi fortificată care desparte peninsula. Însă Singapore a fost locul ales de către consilierii săi.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo s-a dus la Phenian în două rânduri să se întâlnească cu lKim Jong Un, în vederea pregătirii summitului.

Pompeo s-a întors din a doua vizită în noaptea de miercuri spre joi (ora locală) împreună cu ultimii trei deţinuţi americani în Coreea de Nord.

Informațiile despre o posibilă întrevedere au fost făcute publice de către un înalt oficial sud-coreean încă din luna martie.

Kim Jong-un s-a angajat, de curând, să acţioneze în vederea „denuclearizării” Peninsulei Coreene şi a promis să se abţină „de la orice nou test nuclear sau de rachetă”, a declarat Chung Eui-yong, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui sud-coreean, care tocmai avusese o întrevedere cu preşedintele Trump şi mai mulţi oficiali americani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri