Video Trei soldaţi au murit şi unul a fost rănit după ce două elicoptere ale armatei americane s-au prăbuşit în Alaska

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0771974655
Două elicoptere ale armatei americane s-au prăbuşit în Alaska. Foto: Profimedia Images

Două elicoptere de atac ale armatei americane s-au prăbuşit joi în timpul unui zbor de antrenament în Alaska (nord-vestul Statelor Unite), a anunţat armata SUA, fără a preciza numărul victimelor în timpul acestui accident care este al doilea de acest tip în mai puţin de o lună, relatează AFP.

ACTUALIZARE 10:30 Doi militari au fost declaraţi morţi la locul accidentului, iar un al treilea a murit în drum spre spital, a precizat într-un comunicat divizia a 11-a aeropurtată a US Army. 

Elicopterele implicate în accident erau aparate AH-64 Apache de la baza Fort Wainwright. Armata nu a indicat cum anume s-a produs coliziunea, în legătură cu care a fost lansată o anchetă.


Știre inițială

Cele două elicoptere Apache AH-64 "s-au prăbuşit astăzi în apropiere de Healy, în Alaska, în timp ce se întorceau de la un zbor de antrenament", a declarat Divizia 11 Aeropurtată a Armatei SUA, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Salvatorii sunt la faţa locului. Incidentul este în curs de investigare şi mai multe informaţii vor fi dezvăluite odată ce vor fi disponibile", a indicat sursa citată.

La sfârşitul lunii martie, nouă soldaţi au murit în prăbuşirea a două elicoptere Black Hawk ale armatei americane în timpul unui exerciţiu de zbor de noapte în Kentucky (centru-est).

Editor : M.D.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri