După ce a fost refuzată de cumpărătorul din Liban, prima navă cu cereale din Ucraina a ajuns în Siria

Data publicării:
Nava Razoni încărcată cu cereale din Ucraina trece prin Strâmtoarea Bosfor
Nava sub pavilion Sierra Leone a plecat din Odesa în 1 august, cu 26.527 de tone de porumb. În poză: Razoni traversează Strâmtoarea Bosfor. Foto: Profimedia Images

Prima navă cu cereale din Ucraina care a plecat din Odesa în 1 august a ajuns în Siria. Imaginile din satelit arată vasul Razoni acostat în portul Tartus, scrie Financial Times, citat de Kyev Independent.

Potrivit imaginilor din satelit de la Planet Labs, vasul Razoni a acostat în portul Tartus după ce nava a pierdut semnalul pe 12 august.Portul Tartus este singura bază navală a Rusiei din Mediterana.

După ce cerealele transportate de Razoni au fost respinse de cumpărătorul său inițial din Liban, vasul a mers în Turcia și a descărcat 1.500 de tone de marfă. 

Nava a plecat în 1 august din Odesa încărcată cu 26.527 de tone de porumb. Vasul era programat să ajungă în Liban, dar cumpărătorul inițial din Liban a refuzat marfa pe motiv că ucrainenii au întârziat prea mult livrarea (peste 5 luni). După această problemă, nava și-a schimbat destinația spre portul turcesc Mersin și a rămas ancorat în largul coastei de sud a Turciei.

Vineri, MarineTraffic a indicat că nava Razoni a părăsit portul turcesc Mersin și se îndrepta spre Egipt.

Razoni este prima navă care a plecat din Ucraina încărcată cu cereale după ce Rusia și Ucraina au ajuns la un acord luna trecută, cu participarea Turciei și a ONU.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri