Elon Musk a anunțat cu cine ar vota la alegerile prezidențiale din SUA: „Are șanse mari să câștige”

Data actualizării: Data publicării:
elon musk portret cu mainile la barbie din profil
Elon Musk, fondatorul Tesla și SpaceX. FOTO: Profimedia Images

Elon Musk, fondatorul Tesla, a spus că a votat pentru prima dată cu republicanii, săptămâna aceasta, și a anunțat cine este candidatul pe care l-ar susține la alegerile prezidențiale din 2024, potrivit Business Insider.

Elon Musk a spus că probabil va vota pentru guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, de asemenea republican, la alegerile prezidențiale din 2024.

Musk a fost întrebat pe Twitter pe cine „ar prefera” să voteze pentru funcția președinte, iar răspunsul său a fost: „DeSantis”. El a adăugat că l-a susținut pe candidatul democrat Andrew Yang la alegerile din 2020, dar consideră că DeSantis „are șanse mai mari să câștige” la viitoarele alegeri.

Musk a mai spus că a votat pentru republicana Mayra Flores la alegerile speciale de marți pentru districtul 34 al Congresului din Texas. Flores l-a învins pe democratul Daniel Sanchez pentru a ocupa mandatul eliberat de congresmanul democrat Filemon Vela, care a demisionat în martie.

Musk a spus luna trecută că va vota pentru republicani la viitoarele alegeri, deși a votat până acum cu democrații. El se consideră „moderat, nici republican, nici democrat”. Dar tweeturile de miercuri pe acest subiect sunt cele mai explicite cu privire preferințele sale politice.

DeSantis este considerat noua vedetă a Partidului Republican, ceea ce l-ar deranja pe fostul președinte Donald Trump, care a lăsat să se înțeleagă că va candida din nou la președinție în 2024.

DeSantis nu a anunțat dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024. Întrebat dacă ar candida dacă și Trump va face acest lucru, răspunsul lui a fost: „Bună încercare!”, potritiv Politico.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri