Elon Musk anunță că va moderniza toaletele pe Space X pentru următorul zbor în spațiu: "Am avut unele provocări în acest sens"

Data actualizării: Data publicării:
Echipajul misiunii Inspiration 4, care este format din Jared Isaacman, Chris Sembroski, Dr. Sian Proctor și Hayley Arceneaux, în timp ce se află la bordul capsulei SpaceX, orbitând în jurul Pământului.
Echipajul misiunii Inspiration 4, care este format din Jared Isaacman, Chris Sembroski, Dr. Sian Proctor și Hayley Arceneaux, în timp ce se află la bordul capsulei SpaceX, orbitând în jurul Pământului. Sursă foto: Inspiration4/ twitter

Elon Musk susține că primii turiști spațiali din istoria SpaceX au avut parte de "provocări" în ceea ce privește folosirea toaletei şi a promis o modernizare în acest sens pentru noile misiuni orbitale. Musk a mai precizat că următorul zbor va avea un mic cuptor pentru încălzirea alimentelor, precum şi WiFi furnizat de Starlink, proiectul de internet prin satelit al SpaceX.

Echipajul Inspiration4, alcătuit din patru astronauţi civili, a decolat miercuri la bordul navei spaţiale Crew Dragon a SpaceX, aterizând pe Pământ sâmbătă seara.

Elon Musk a afirmat pe Twitter că s-a întâlnit personal cu echipajul în Florida, iar apoi a răspuns la întrebările utilizatorilor cu privire la planurile companiei pentru următoarea misiune. Răspunzând unui utilizator, Musk a spus că următorul zbor va avea "toalete modernizate", adaugând că „am avut unele provocări în acest sens". Miliardarul nu a detaliat însă care au fost aceste provocări sau cum anume vor fi modernizate toaletele.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jared Isaacman, unul dintre pasagerii echipajului Inspiration4, a declarat pentru publicaţia Insider, în iulie, că toaleta pentru Crew Dragon era situată pe tavanul navei spaţiale şi avea o cupolă de sticlă, ceea ce a însemnat că membrii echipajului aveau o vedere de 360 de grade în timp ce foloseau toaleta.

„Nu este o dram de intimitate. Ai un fel de „perdea” de intimitate care taie partea superioară a navei spaţiale, astfel încât să te poţi separa într-un fel de ceilalţi", a declarat Isaacman, care a mai adăugat că învăţarea utilizării toaletei pe nava spaţială a făcut parte din pregătirea riguroasă a astronauţilor civili înainte de zbor, scrie Mediafax.

Echipajul misiunii Inspiration4 a servit şi o pizza rece în timpul zborului său de trei zile, așa că următorul zbor va avea un mic cuptor pentru încălzirea alimentelor. În timp ce se aflau în spaţiu, membrii echipajului au discutat cu Musk şi cu actorul Tom Cruise.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri