Elon Musk vrea să cumpere Twitter cu totul și spune că rețeaua socială trebuie transformată

Data publicării:
Elon Musk este un utilizator frecvent al Twitter și are 80 de milioane de urmăritori. Foto: Profimedia Images
Elon Musk este un utilizator frecvent al Twitter și are 80 de milioane de urmăritori. Foto: Profimedia Images

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a făcut o ofertă de a cumpăra toate acțiunile Twitter și de a scoate compania de pe bursă. El a adăugat că rețeaua socială trebuie „transformată”, relatează CNN.

Potrivit unui dosar depus la autoritatea de reglementare a burselor din SUA (SEC), Musk s-a oferit să achiziționeze toate acțiunile Twitter cu 54,20 dolari per acțiune, ceea ce ar duce compania la valoarea de 43,4 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creștere de 38% față de capitalizarea din 1 aprilie, ultima zi de tranzacționare înainte ca Musk să dezvăluie că a devenit cel mai mare acționar al Twitter. De asemenea, este o creștere de 18% față de cotația de miercuri.

Musk a spus că oferta sa este „cea mai bună și ultima” pe care o face, conform dosarului de la SEC, adăugând că, dacă oferta nu este acceptată, va trebui să-și reconsidere poziția de acționar.

CEO-ul Tesla a trimis o scrisoare de ofertă acționarilor companiei miercuri seara.

„Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională”, a arătat el într-un mesaj trimis acționarilor Twitter.

„Cu toate acestea, de când am făcut investiția, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ societal în forma sa actuală. Twitter trebuie transformată, în calitate companie privată”, a continuat el.

Acest lucru ar însemna retragerea acțiunilor de la bursă.

Săptămâna trecută, Musk a dezvăluit că a cumpărat acțiuni Twitter începând cu sfârșitul lunii ianuarie și că a acumulat un pachet de 9,2%, cheltuind 2,6 miliarde de dolari. El a acceptat inițial o ofertă pentru a ocupa un loc în consiliul de administrație al companiei, în baza un acord care includea și prevederea că nu va acumula mai mult de 14,9% din acțiunile companiei. S-a răzgândit apoi și a refuzat locul în consiliul de administrație.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri