Video Epava unui submarin german din Primul Război Mondial, cu torpile și mine active la bord, a fost descoperită în largul Scoției

Data actualizării: Data publicării:
submarin
Sursa foto: Jacob Mackenzie Diving Channel / YouTube

Scafandrii au descoperit recent o epavă veche de peste 100 de ani în largul coastelor britanice, informează Miami Herald.

Epava aparține unui submarin german din Primul Război Mondial, potrivit lui Hazel Weaver, căpitanul de vas care a supravegheat expediția.

Submarinul a fost găsit la o adâncime de peste 100 de metri, în apropierea insulelor scoțiene Shetland.

"Multe torpile și mine" a fost observate în epavă, spune Weaver.

Imaginile video postate de Jacob Mackenzie, unul dintre scafandrii, arată epava gri, acoperită de plante și corali.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Având în vedere forma epavei, scafandrii au identificat nava drept un submarin german U-boat, un model militar.

Daunele suferite de navă au ajutat la identificarea submarinului drept SM UC-55, vas scufundat de marina britanică la finalul Primului Război Mondial.

După ce a suferit o spărtură în timp ce așeza mine marine, pe 29 septembrie 1917, submarinul a fost nevoit să iasă la suprafață în apropierea insulelor Shetland, potrivit Lost in Waters Deep, o organizație care cercetază epave.

Mai multe nave britanice au văzut submarinul german și au deschis focul, scufundând nava. 17 marinari germani au fost luați prizonieri, iar alți 11 au murit.

Aproape 20 de milioane de oameni, soldați și civili, au murit în Primul Război Mondial, unul dintre cele mai mari conflicte din istorie.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri